50 günlük erken seçim sürecinde ortalıklarda görünmeyen Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, sandıklar açılınca parti binasına koştu:
“CHP’nin Askeriyim”
CHP Zonguldak teşkilatlarında alınan seçim mağlubiyetinin faturasının kime kesileceği merak ediliyor. Parti içi muhalefetin hedefindeki isim ise erken seçim sürecinde hiçbir katkı vermeyen Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, kendisine yönelik eleştirilere yanıt verdi. Seçim sonuçlarını değerlendiren Akdemir, halkın hür iradesine saygı duyduklarını, ülkenin öncelikle barış ortamına ihtiyacı olduğunu söyledi. Akdemir, özellikle tam da seçim sürecinde yolların asfaltlanmayışı yönündeki eleştirilere ise, “Her şey bir planlama dahilinde yapılıyor” şeklinde yanıt verdi.
“GÖREVİMİZİ YAPTIK”
Akdemir, AKP’li belediye başkanları seçimlerde bire bir görev alırken, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde propaganda çalışmalarında sahaya çıkmadığı yönündeki tepkilerle ilgili şunları söyledi: “İl Başkanımızla ve örgütlerimizle konuştuk. Bizim hangi konularda nasıl çalışacağımız bellidir. Ona göre hareket ettik. Ben CHP’nin askeriyim neferiyim. CHP olmasaydı belediye başkanımızı olamazdık. Biz görev paylaşımı yaptık. Herkes görevinin başında. En iyi şekilde yapmaya çalıştı. Bütün partililerimizi çalışmalarından ötürü tebrik ediyoruz. Halkın hür iradesine saygı duyuyoruz.”