Başkan Akdemir 80 milyonluk ihale dosyasını görevden alınmadan kısa bir süre önce araştırdığı için mi Şenol Şanal’ı görevden aldı?

ÇİKOLATA KUTUSUNDAN PRİZMA ÇIKTI

Gün geçmiyor ki Zonguldak Belediyesi’nden yeni bir yolsuzluk haberi gelmesin. Halen Zonguldak Adliyesi’nde yargılanan Başkan Muharrem Akdemir’i şimdi de yılsonuna kadar yapılması gereken temizlik, personel ve araç kiralama ihalelerinin telaşı sardı. Geçmiş yıllarda çok konuşulan ihalelerin öncesinde apar topar görevden alınan Başkan Yardımcısı Şenol Şanal’ın bir süre önce bu ihale dosyalarıyla ilgili bilgi istediği öğrenildi.  ‘ Gönderdiğim çikolatayı geri gönderdiği için görevden aldım.’ diyerek  Şenol Şanal izindeyken görevden alan Akdemir’in tatilden telefonla arayarak temizlik, personel ve araç kiralama ihalesinin hazırlıklarının tamamlanması için talimat verdi.

İHALEYİ PRİZMA ALACAK

Zonguldak Belediyesi kulislerinde yaklaşık 80 milyonu bulan temizlik, personel ve araç kiralama ihalesinin temizlik ve personel bölümünü halen bu işi yapan Prizma şirketinin alacağı konuşuluyor. Zonguldak Belediyesi’nin yaklaşık 13 milyon lira borçlu olduğu Prizma şirketinin icra yoluyla alacağını tahsil etmemesi için ihalenin yine bu şirkete verileceği iddiası üzerine diğer firma sahipleri konunun hukuki zeminde incelenmesini istediler. Öte yandan Prizma firmasıyla Zonguldak Belediyesi arasında herhangi bir çıkar ilişkisi bulunup bulunmadığı da merak konusu.