Okumak için her gün tehlikelerle dolu yol yürümek zorunda kalan küçük Batuhan ve ailesi, devlet büyüklerine sesini duyurmaya çalışıyor.  
ÇİLE YOLU, ÖLÜM YOLU OLMASIN!
DUYUN BU FERYADI!
Taşımalı eğitim gören 10 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Batuhan Tabak, okul servisinin evin yakınına gelmemesi üzerine tehlikelerle dolu orman yolunu aşarak servise ulaşabiliyor. 
Çocuklarının orman yolunda tek başına yürütülmesine tepki gösteren Tabak ailesi ve Basat köyü sakinleri ise sorunu okul müdürü ve yetkililere bildirilmesine rağmen soruna çözüm bulunamamasına tepki gösteriyor. Okul servisini keyfi davranmakla suçlayan aile, konuyu CİMER ve Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere devlet büyüklerine taşıyacaklarını belirtiyor.
“BAŞIBOŞ KÖPEKLER, DOMUZLAR VE YABANCI İNSANLARDAN ZARAR GÖRME OLASILIĞI VAR”
Basat köyü sakinlerinden İsmail Bağrıyanık, Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada, “Çaycuma ilçesi Basat köyünden Helvacılar köyüne taşımalı eğitim uygulaması bulunmaktadır. Basat köyü Tabaklar mahallesinden Helvacılar köyüne okumak için giden 5. Sınıf öğrencisi Batuhan Tabak, evine yaklaşık 2 kilometre uzaklıktan alınmaktadır. Evine yakın bölgeden yol geçmesine rağmen şoförlerin keyfi uygulaması nedeniyle, öğrenci ormanlık alandan geçerek servise ulaşmaktadır. Ormanlık alanda başı boş, aşısız köpekler, son yıllarda yaygınlaşan domuz sürüleri ve art niyetli yabancı insanlar tarafından zarar görmesi olasıdır. 
ÖĞRENCİ VELİSİ, OKUL MÜDÜRÜNE ÇİLE YOLUNU GÖSTERDİ
Öğrencinin babası Murat Tabak, Okul Müdürünü şahsına ait araca bindirerek öğrencinin yaşadığı zorluğu ve tehlikeyi göstermek amacıyla güzergahı göstermiştir. Uzun zaman geçmesine rağmen halen sonuç alınamamıştır. 
Duyarlı bir vatandaş olarak; CİMER'e, Milli Eğitim Bakanlığı’na, Zonguldak Valiliği’ne, diğer ilgili kurumlara, Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve ulusal basın dahil olmak üzere sesimizi duyurmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” ifadesini kullandı. 
Haber: Abdullah Karabacak