Çaycuma Belediyesi mahallelerde yol genişletme ve parke döşeme çalışmalarınıen yakından takip edenler arasında çocuklar bulunuyor. Kendileri için yol demenin bisiklet demek olduğunu söyleyen çocuklar, çalışmaların tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyor.

Çaycuma Belediyesinin mahallelerde yaptığı yol çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Standarda uygun nerdeyse bir karış yolu olmayan, kışın çamurdan, yazınsa tozdan durulmayan Sofular Mahallesi’nde yaklaşık 1 kilometrelik yol çalışması sona ererken, 500 metrelik yol çalışması da devam ediyor. Belediye basın bürosundan verilen habere göre Her türlü altyapısı tamamlanan ve doğalgaz verilen mahallede,kazılan sokakların üst kaplaması yapılıyor. Çalışmaları tüm mahalle halkı büyük bir merak ve beğeniyle takip ederken, en sabırsız olan kesimi de çocuklar oluşturuyor. Bazıları için yolun bisiklet anlamına gelmesi, çocuklardaki heyecanı daha da artıyor. Sofular Mahallesi’nde yaşayan 11 yaşındaki Berat Zenkin, ailesinin yolun yapılması durumunda bisiklet alacakları sözü vermesi üzerine biran önce çalışmaların bitmesini istiyor.

BİZİM MAHALLEDE DE BİSİKLET YOLU OLACAK
Mimar Sinan Ortaokulu 5’inci sınıf öğrencisi Berat Zenkin, “Yolun yapılmasından memnunum. Çünkü yol tamamlandığı zaman,bana bisiklet alacaklar. O yüzden bir an önce yapılmasını bekliyorum. Artık bizim mahallemizde de bisiklet yolu olacak” diyor.11 yaşındaki Ezgi Büşra Tekin ise genişleyen yolun tamamlanmasından sonra araçların rahatlıkla geçebileceğini belirterek, “Eskiden yollar kötüyken arabalar mahalleye giremiyor, geri gidiyordu. Acil bir şey olsa araba gelemiyordu. Şimdi yollar yapılıyor, o sorunlar da ortadan kalkacak. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya teşekkür ediyorum, yolu iyi ki yaptı” diye konuşuyor.

ALMANYA’DA BİLE BÖYLE ÇALIŞAN BELEDİYE BAŞKANI GÖRMEDİM
Almanya’da yaşadığını ve yaz aylarını Çaycuma’da geçirdiğini söyleyen 72 yaşındaki Cemil Kurtman, yolun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor. 1950’den itibaren memleketine gelip gittiğini, daha önce böyle bir çalışma ile karşılaşmadığını ifade eden Cemil Kurtman,:“Bu belediye başkanı, seçimleri kazandıktan sonra yollar genişlemiş, yapılmış. Gerçekten kendisini çok takdir ediyorum. Almanya’da bile böyle çalışan bir belediye başkanı görmedim. Allah razı olsun kendisinden. Yol çok güzel. Bazı arkadaşlarımızdan sevenler var sevmeyenler var. Sevenlerden Allah razı olsun, sevmeyenleri de Allah ıslah etsin. Başka diyecek bir şey yok. Ben adamı takdir ediyorum kim ne derse desin. Allah adama gönül vermiş, nizam vermiş, kalp vermiş. Bunu takdir etmeyen insanın demekki kalbi mühürlenmiş sayılır. Çamurdan tozdan geçilmiyordu. Bak ne güzel oldu. Misafirin geldiği zaman desin ki, ’ya arkadaş şu adamın mahallesi ne güzelmiş?’ Yapanlardan da yaptıranlardan da Allah razı olsun. Oy hakkımız yok ama bundan sonra mücadele edeceğiz başkana oy verilmesi için. Biz çifte vatandaş olduğumuzdan kayıtımız orada olduğundan burada oy kullanamıyoruz. Seçimlerde tekrar kazanması için mücadele edeceğiz” diyor.

YOL SORUNUMUZ KALMAYACAK
Mahalle muhtarı Hüseyin Üstünkul, yol sıkıntısını ortadan kaldırdığı için Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya teşekkür ediyor. Sofular Mahallesi’nde yolların da tamamlanmasıyla herhangi bir sorunun kalmayacağını vurgulayan Üstünkül,:“Başkanımız mahallemizdeki yeterli çalışmaları yapıyor. Bu konuda başkanımıza laf söyleyecek durumumuz yok. Su tesisatımızı yapıyor şuanda. Yol çalışmalarımız halen devam ediyor. Şuanda 1 kilometrelik bir yolumuz bitti. Bundan sonra 500 metrelik bir yolumuz kaldı. Bundan sonra yol sorunumuz kalmıyor. Sofular Mahallesi ve Saraçlar mevkiimizin bütün altyapı çalışmaları, elektrik ve doğalgaz sorunları bitti. Bundan dolayı başkanımıza çok çok teşekkür ediyoruz”diyor.