Çocukları İmam Hatip’e mahkûm ediyorlar
Hükümet sınavla öğrenci alınacak nitelikli okullar listesini açıkladı. Açıklanan 9 okulluk listede Mehmet Çelikel, Atatürk Anadolu gibi köklü liselere yer verilmezken, 2 imam hatip lisesinin olması tepki topladı 
Liselere giriş için TEOG’un kaldırılmasının ardından ilk kez uygulanacak olan sistemin bir etabı daha belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, tüm ülke genelinde, sınavla öğrenci alacak liselerin adlarını açıkladı.  Buna göre Merkez İlçede 4, Ereğli’de 3, Devrek ve Çaycuma’da 1’er olmak üzere toplam 9 lise sınavla öğrenci alacak. Listede Mehmet Çelikel Zonguldak Atatürk Anadolu, Erdemir Anadolu gibi köklü liseler bulunmazken, Merkez İlçe ile Ereğli’de birer imam hatip lisesine yer verilmesi eğitim çevrelerinde tepkiyle karşılandı. Yeni sisteme göre öğrenciler evlerinin en yakınındaki liselere yönlendirilirken açıklanan liselere ülke genelinde yapılan merkezi sınavla öğrenci alacak. Eğitimciler, sınavla öğrenci alacak okul sayısının çok düşük tutulmasını, buralara yerleşemeyen başarılı öğrencilerin listede bulunan imam hatip liselerine yönlendirmek için kurulmuş bir tezgah olduğunu iddia etti.
BU BİR DAYATMADIR
Öte yandan Eğitim-Sen Zonguldak Şube Sekreteri ismet Akyol sosyal medyadaki kişisel hesabından yayımladığı mesajda, “3 Ekim 1938'de kurulan ve uzun yıllar Zonguldak ve ilçelerinin tek lisesi olan, çok önemli isimleri mezun eden Zonguldak'ın köklü okullarından Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi ile Zonguldak ve ilçelerindeki birçok anadolu lisesi merkezi sınavla öğrenci alacak okul listesinden çıkarılırken, Zonguldak Merkez Şehit Gökhan Esen Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Ereğli 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi merkezi sınavla alacak okullar kapsamına sokuldu. Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak'ta da İmam hatip liseleri 'nitelikli okul' olarak tarif edilen yüzde 10’luk kesime sokularak öğrenciler imam hatip okullarını tercih etmeye zorlanıyor. Bu bir dayatmadır” diyerek duyduğu endişeyi dile getirdi.