KANTARCI: ''Çolakoğlu’nu izana davet ediyorum''

 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı kendini eleştiren AKP İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu’nu Çaybel’in faaliyetleri, Belediye Konutları (Vadi evleri) konularında çamur atmak yerine, bildiği ne varsa ortaya dökmeye çağırdı.

 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı bir gazeteye değerlendirmelerde bulunan AKP İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu’na yanıt verdi.  Kantarcı yaptığı yazılı açıklamada, “AKP İlçe Başkanı Sayın Ahmet Çolakoğlu bir gazeteye verdiği mülakatta belediyedeki şaibeli işlerden söz etmiş, ancak en küçük bir somut bilgi de sunmamış. ‘Çamur at izi kalsın’ taktiği yerine, somut delilerle konuşsaydı, hem kamuoyunun bilgilenmesi, hem de varsa yanlışlarımızı düzeltmemiz açısından daha faydalı bir görev yapmış olurdu. Bunu yapmak yerine, hiçbir bulguya yaslanmadan şaibeden söz etmesi, artık terk edilmesi gereken bir siyaset normudur. Bu tarzın kimseye olmadığı gibi Çaycuma’mıza da faydası yoktur. Sayın Çolakoğlu’na önerim, geçmişte ilçemize büyük zararlar veren bu kötü siyaset tarzından vazgeçmesidir. Kendisi iktidarın her türlü gücünü elinde tutmaktadır. Elinde somut bir delil varsa, dedikodu yapmak yerine ortaya koymalı veya Cumhuriyet Savcılığına gitmelidir” dedi.

 

İMAR İŞLERİNE DÜZEN VE DİSİPLİN GETİRDİK

Çolakoğlu’nun belediye hizmetlerinin yüzeysel olduğu yönündeki iddialarına da yanıt veren Kantarcı, “Belediye hizmetlerinin bir taraftan ‘yüzeysel’ ve ‘görsel’ olmakla eleştirirken, bir taraftan da ‘yeraltı çalışmaları’ yapıldığından bahsediyorsunuz. Sormak isterim size, yeraltı çalışmaları ne zamandan beri ‘yüzeysel’ oldu? İşbaşına gelir gelmez, bir yıl gibi kısa sürede, ertelediğiniz doğalgaz dönüşümü için, bütün Çaycuma’yı baştanbaşa kazdık. Bu sayede tertemiz bir havaya sahip olduk. Beraberinde elektrik, su, kanalizasyon, yağmur suyu, internet altyapılarını da yenileyerek, ilçemize modern, ENGELSİZ yaya, bisiklet, araç yolları kazandırdık.  Büyük bir hızla kazandırmaya devam ediyoruz. 50 yıldır konuşulduğu halde yapılamayan “MODERN PAZARYERLERİ”ni, tahriklerinize rağmen ağrısız ve sancısız oluşturduk ve taşındık. Köy minibüs terminali oluşturduk. Ön ödemeli sayaç uygulamasına geçerken, SUYU %20 UCUZLATTIK. Keyfinizce kullandığınız imar işlerine düzen ve disiplin getirdik. Mükemmel derecede bir İMAR PLANI yaptık ve uyguluyoruz. Çeyrek asırdır yapılamayan İmar Kanunu 18. madde uygulamalarını artarda gerçekleştiriyoruz, toplamda 2 milyon metrekareye ulaşacağız. Çatır çatır yeni yollar açıyoruz. Türkiye çapında mimari yarışmalarla projeler üretiyoruz. ONBEŞBİN METREKARE inşaat alanıyla dev bir BELEDİYE KOMPLEKSİ’ni gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

TÜRKİYE’NİN MALİ YAPISI EN DÜZGÜN BELEDİYELERİ ARASINDAYIZ

Belediyenin mali yapısıyla ilgili değerlendirmeler de yapan Kantarcı, açıklamasını “Zamanınızda ödemediğiniz ‘işçi ikramiyelerini’ biz ödüyoruz. Ödemediğiniz ‘vergi ve sigortaları primi’ borçlarını biz ödüyoruz. Ödemediğiniz ‘elektrik borçlarını’ biz ödüyoruz. Asıl sizin zamanınızda yapılan ‘dudak boyası’ niteliğindeki işlerin bütün borçlarını biz ödüyoruz. Zamanınızda meydana gelen ‘köprü faciasında ölenlerin’ tazminatlarını biz ödüyoruz. Türkiye’nin mali yapısı en düzgün belediyeleri arasındayız. Oysa belediyeyi teslim aldığımızda, personel ücretlerinin bütçenin %30’unu aşması nedeniyle bir ‘personel’ dahi almamıza izin verilmiyordu. O kadar çok iş yaptık ki, sayfalara sığmaz. Özetle, deyim yerindeyse TARİHE GEÇECEK İCRAATLARLA ÇAYCUMA’YI YENİ BAŞTAN YARATIYORUZ” diyerek sürdürdü.

 

ÖNCE SAMİMİ OLUNUZ

Belediyenin halkla barışık olmadığı yolundaki iddialarına da değinen Kantarcı, “10 yıllık iktidar(?) partisi belediyesi döneminde yapıl(a)mayan bu işleri ‘mükemmel’ ve ‘seri’ bir biçimde yapmamızdan şahsınızın ‘RAHATSIZLIK’ duyması normaldir. Çünkü siz memleketimizin kalkınması için ‘YERELDE İŞBİRLİĞİ’ yapmanın ne olduğunu bilmiyorsunuz. Siz iktidar hizmetlerini, biz belediye hizmetlerini getirmekle yükümlüyüz. Siz, ne dün, ne bugün hizmetle ilgilenmediniz. Bir çiviniz varsa, o da para kasanıza çakılıyor. Halkımızın ve kamuoyunun büyük desteğinin yanı sıra, ülke çapında Çaycuma’nın projeleri konuşulurken ‘görmezden’ ve ‘anlamazdan’ geliyorsunuz. Belediyemizin, destek vermek bir tarafa, hiçbir etkinliğine KATILMIYORSUNUZ. 50 yıl sonra Çaycuma’ya belediye binası kazandırılırken ‘TEMEL ATMA TÖRENİNE’ katılma nezaketinde bile bulunmuyorsunuz. Sonra da ‘barışık’ olmaktan söz ediyorsunuz. Siz önce samimi olunuz… Çaycuma Belediyesi bu kadar büyük ve yapılması zor işleri halkımızla uyum ve barış içinde yürütmektedir. Başka türlü yapılamaz bu büyük işler” dedi.

 

SİZİN ZAMANINIZDAKİ ŞAİBELİ İŞLERİN HEPSİNİ YOK ETTİK

Çolakoğlu’nun emlak vergisi ile ilgili sözlerine de yanıt veren Kantarcı açıklamasını, “Sayın Çolakoğlu, geçmiş dönemlerde yapılmayan tahsilatların yapılmasından niye RAHATSIZ oluyorsunuz. Yoksa tarih boyu ilgilenilmemiş emlak kayıtları güncellenmemeli miydi? Size ait hatalı emlak beyanlarınızda düzeltme yapmamalı mıydık? Daha gelir gelmez şehirlerarası otobüs terminalinin gelirlerini (zam yapmadan) tam yedi kat arttırdık. ‘Şeffaflık’tan dem vuruyorsunuz. Ama seçim öncesi ‘su borcunuzu affedeceğiz’ diyerek yüzlerce abone sahibini kandırıp ‘oy hırsızlığı’ yaptığınız unutuldu sanıyorsunuz.  Tersine, sizin zamanınızdaki şaibeli işlerin hepsini yok ettik. Çaycuma Belediye Başkanlarının bazılarının adını sıralayarak, güya onlar üzerinden prim yapmaya çalışıyorsunuz. Elbette, geçmiş belediye başkanlarımızın yaptıkları ve yapamadıkları vardır. Hizmetler yapmakla tükenmez, birini yaparken yenisi ihtiyaç haline gelir. Ancak, Çaycuma’nın geçmişini tanımadığından, hangi devirde ne yapıldığını ve önem derecesini bilmiyorsunuz. Gökhan Veli Kişioğlu’nu, Abdullah Kalaycı’yı ve daha nicelerini ve de onların ne önemli işleri yaptığını da bilmiyorsunuz. Olsun, ileride öğreneceğiniz geniş zamanlar var. Lütfen, sadece kendi inşaatlarınızda taş üstüne taş koymaya ilaveten, eğer varsa iktidar gücünüzle memlekete eserler katmaya çalışınız” diyerek sürdürdü.

 

KÖSTEK OLMA DESTEK OL

Kantarcı açıklamasını, “Herkes elini vicdanına koyarak konuşsun. 14 yıldır kesintisiz süren AKP iktidarları döneminde Çaycuma hak ettiği hizmetleri alabildi mi? Yapımı yılan hikâyesine dönen çiklet haline gelmiş sözüm ona projeler ne âlemde? Hastane inşaatı şimdiden harabe halinde. Yollarımızın durumu ortada. İlçemiz göç vermeye devam ediyor. İşsizlik had safhada. Halka hizmet edemediğiniz belli. O zaman, en azından şu saatten sonra taş üstüne taş koyanlara destek olmaya çalışınız. Tabii, o da elinizden geliyorsa. Boşverin, siz, en iyisi ÇAYCUMA’NIN KALKINMASININ TEKERİNE TAŞ KOYMAYI” bırakınız. Tekraren; AKP İlçe Başkanı Çolakoğlu’nu evvela ‘izana” davet ediyorum. Çaybel’in faaliyetleri, Belediye Konutları (Vadi evleri) konularında ortaya çamur atmak yerine, bildiği ne varsa ortaya dökmeye davet ediyorum. Dahası, iktidar(?) partisinin ilçe başkanı olarak, memur ataması, işçi ataması gibi konularda ayak oyunları yapmak yerine, Çaycuma’ya yapılması gereken devlet yatırımlarını takip etmesini tavsiye ediyorum. Çaycuma Belediyesinin devlet dairelerindeki işlerinin yürümesine köstek olmak yerine DESTEK OLMASINI İSTİYORUM” diyerek bitirdi.