Aralarında gazetemizin Yazı İşleri Müdürümüz Mustafa Özdemir’in de bulunduğu 5 gazeteci hakkında, “Zonguldak’ta Covid 19 teşhisiyle ilk ölüm” başlıklı haber yaparak, halkı kin ve nefrete alenen tahrik ettikleri gerekçesiyle açılan dava beraatle sonuçlandı.

Özel kıyafetli görevlilerin bir cenazeyi gizlice defnettiği bilgisine ulaşan Yazı İşleri Müdürümüz Mustafa Özdemir ulaştığı yetkililerden aldığı bilgiye doğrulatarak “Zonguldak’ta Covid 19 teşhisiyle ilk ölüm” başlıklı bir haber yaptı. 26 Mart 2020 tarihindeki bu haber bazı haber portallarınca da kullanıldı. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, yaptıkları sanal devriye sırasında rastladıkları haberle ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma sonrasında haberi yapan beş gazeteci gözaltına alınarak, “Halkı, korku, kin ve nefrete alenen tahrik ettiği” gerekçesiyle mahkemeye sevk edildi. 

BERAATİ SAVCILIK İSTEDİ
Çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılan gazetecilerle ilgili, yargılama, 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Karar duruşmasında mahkemeye mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı, “Her ne kadar sanıklar hakkında halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçundan kamu davası açılmış ise de, sanıkların üstüne atılan suçun yasal unsurlarının oluşmadığı, sanıkların eylemlerinin de herhangi bir suç unsuru içermediği anlaşıldığından ayrı ayrı beraatlarına karar verilmesini” istedi. 5. Asliye Ceza Mahkemesi savcılığın bu mütalaası üzerin tüm sanıkların beraatına karar verdi.