Zonguldak BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce bu yıl Yükseköğretim Kurumu Sınavı (YKS)’na hazırlanan adaylara yönelik düzenlenen Çevrimiçi Üniversite Tanıtım Günleri kapsamında, “Benim Tercihim” programının konuğu oldu.

Bu konuda üniversite basın bürosundan şu açıklama yapıldı:

"8 Haziran Perşembe günü saat 16.00’da başlayan, moderatörlüğünü Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamları, Öğrenme Süreçleri, Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Daire Başkanı Mehmet Bölücek’in üstlendiği canlı yayında Rektörümüz, üniversite adaylarından üniversitemiz hakkında gelen soruları cevapladı. Etkinlik kapsamında, Türkiye’nin dört bir yanından farkı okul türlerinde okuyan 12’nci sınıf öğrencileri ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Çufalı,  #benim tercihim etiketiyle sosyal medyadan ve YouTube üzerinden gelen soruları tek tek cevapladı; üniversitemizin akademik ve fiziki imkânları, lisans ve önlisans programları, teknolojik alt yapı, kampüste yaşam, barınma olanakları, kütüphane hizmetleri, Erasmus ve Mevlana Uluslararası Değişim Programları,  sosyal sorumluluk projeleri, yabancıl dil,  sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler,  ulusal ve uluslararası alanda elde edilen başarılara ilişkin adayları bilgilendirdi. Yaklaşık 45 dk süren canlı yayının sonunda Rektörümüz, YKS sınavına girecek tüm öğrencilere başarılar diledi.

Her yıl öğrencilerin meslek ve üniversite tercihlerine yardımcı olmak amacıyla düzenlenen ancak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl yüz yüze yapılamayan üniversite tanıtım günleri, lise düzeyindeki öğrencilerin üniversite tercihlerine yardımcı olmak amacıyla Mayıs ayında başlamıştır. Her hafta Pazartesi, Çarşamba ve Cuma 16.00-16.45 saatleri arasında canlı olarak yayınlanan programda farklı üniversitelerden rektörler adaylarla bir araya gelerek,  üniversiteleri hakkında genel bir tanıtım ve bilgilendirme yapmaktadır.

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ve üniversitemiz resmi YouTube kanalında canlı olarak yayınlanan programı https://www.youtube.com/watch?v=mWr1N0I1exc bağlantısından izleyebilirsiniz."(Haber merkezi)