BEÜ Rektörü Mustafa Çufalı , Sakarya Üniversitesi'nde Gerçekleştirilen ‘Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği Toplantısı’na Katıldı


BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı.

Üniversitelerin sahip olduğu bilimsel ve akademik birikimlerini bir araya getirerek ortak çalışmalar yapmak, ortak lisansüstü programlar açmak, ön lisans ve lisans öğrencileri ile öğretim elemanlarının karşılıklı değişimini desteklemek amacıyla kurulan Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği dönem toplantısı Sakarya Üniversitesi’nin Rektörlük Senato Salonu'nda yapıldı.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan’ın Sakarya Üniversitesi’ni tanıtan sunumuyla başlayan toplantıda, birlik üyesi üniversiteler arasındaki eğitim-öğretim faaliyetleri, ilmi araştırma ve bölgesel kalkınma gibi gündeme gelen birçok konu hakkında görüş alışverişinde ve planlamalarda bulunularak iş birliği imkânlarının ve ortak çalışma alanlarının daha da geliştirilmesi konusunda istişarede bulunuldu.

Toplantıya Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın yanı sıra, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilay Coşgun katıldı. 

Her yıl düzenli olarak yapılan Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği dönem toplantısına  geçtiğimiz Ekim ayında Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliği yapmıştı.