Cuma günü Zonguldak’a gelerek bir dizi inceleme ve açılışlara katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan için şehir merkezinde hummalı bir çalışma başladı. 

PARKE ÜZERİNE ASFALT
Zonguldak İl Özel İdaresi’ne ait ekipler bugün sağanak yağmur altında asfaltlama yaptı. 
Kokaksu bölgesinde bulunan MFA maske fabrikasının açılışına katılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan için yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki parke yolun üzerine asfalt dökülmesi bu kadarına da pes dedirtti.

Ereğli Asfalt Plant Tesisinde üretilen sıcak asfaltı yaklaşık 1 saatte Kokaksu’ya getiren ekipler, yağmur altında asfaltlama yaptı. 

Halkın Sesi’nin görüş aldığı mühendisler, normal şartlarda hava sıcaklığı ve asfalt sıcaklığı göz önüne alınarak yağmurlu havada kesinlikle asfaltlama yapılamayacağını ifade ederek, “Cumhurbaşkanı maske fabrikasına geleceği için yaklaşık 1 kilometre mesafedeki asfalt yola apar topar asfalt döküldü. Zaten parke olan yola asfalt sökülmesi başlı başına milli servete ihanet. Cuma gününe yetişsin diye sağanak yağmur altında asfalt dökülmesi mantık kurallarıyla açıklanamaz. Çünkü asfalt sıcaklığını geçtik yağmurda dökülen asfalt asla tutmaz. Ayrıca asfalt malzemesinde Ereğli’den gelene kadar belli bir ısı kaybı olur. Malzemenin yağmurda serilmesi çok daha ciddi ısı kaybına neden olur. Yaklaşık 2 milyon değerindeki asfalt sırf Cumhurbaşkanının gelişine yetişsin diye adeta çöpe atılıyor” dediler.