CHP Gençlik Kolları Cumhuriyet Gazetesi dağıtmak için sokağa cıktı

‘CUMHURİYET’İME DOKUNMA’

Ülkemizde yaşanan olaylar nedeniyle Cumhuriyet Gazetesinde 12 tane gazetecinin gözaltına alınmasını kınamak Gazeteyi korumak ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 78.yıl dönümünde anmak adına Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Bleda Akın ve diğer üyeler vatandaşlara Cumhuriyet Gazetesi dağıttı.

‘CUMHURİYETİ VE CUMHURİYET GAZETESİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Ahmet Altun, Cumhuriyet Gazetesinin, geçtiğimiz günlerde terör örgütünü destekleyici nitelikte yayınlar yaptığı iddialarına sessiz kalmadı, tepkisini ‘’Cumhuriyet sevdalıları, Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutanımız, ilke ve inkılaplarına bağlı olduğumuz Atatürk'ün ölümünün 78. yıl dönümünde Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Gazetesi'ni koruma ve sahip çıkma adına buradayız. Biliyorsunuz ki Cumhuriyet Gazetesi halkın haber alma özgürlüğünü sağlayan ve herhangi bir terör örgütüyle bağlantısı olmayan bir gazete olmasına rağmen son zamanlarda yapılan bir operasyonla yazarları içeriye alındı. Oysa ki Cumhuriyet Gazetesi sadece halka haber vermek, halkı bilgilendirmek adına görev yapıyordu.. Cumhuriyet'in ve Cumhuriyet Gazetesi'nin her zaman arkasındayız. Bundan sonrada arkasında olmaya devam edeceğiz" açıklamasında dile getirdi.

‘CUMHURİYET'İ YAŞATACAĞIZ’

Cumhuriyet Gazetesini dağıtımında hem CHP’li yönetim ve üyeleri hemde vatandaşları yalnız bırakmayan Muharrem Akdemir ‘’ "Atatürk'ü 78.  ölüm yıl dönümünde saygı ve şükranla anıyoruz. Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk’tür. Biz her zaman Cumhuriyet'e sahip çıkan bir ülkenin evlatlarıyız. Sonuna kadar da sahip çıkacağız. Bu uğurda mücadelelerimiz  her zaman devam edecek. Gençlerimize, çocuklarımıza öğreteceğiz. Onlarda o yaşamı, o kültürü ve o bilgiyi ülkesinde yaşatmak için mücadele edecektir. Biz her türlü Cumhuriyet'i yaşatacağız’’ şeklinde konuştu. (Açelya Beyazay)