Milli İrade Platformu tarafından Zonguldak’ta ‘15 Temmuz Darbe Girişimi Fotoğraf sergisi’ açıldı.

Darbe Girişimi Sergilendi

Zonguldak Milli İrade Platformu, 15 Temmuzda FETÖ’cü Teröristlerin darbe girişimi sırasında objektiflere yansıyan fotoğraflardan oluşan ‘15 Temmuz Darbe Girişimi Fotoğraf sergisi’ Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde açıldı.

Açılışta Vali Ali Kaban, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Haluk Selvi, Zonguldak AKP İl Başkanı Zeki Tosun, Memur Sen Başkanı Kamuran Aşkar, Zonguldak Kömürspor Başkanı Süleyman Caner ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Vali Ali Kaban halkımızın o günü tekrar hatırlaması için bu serginin açılışında olduklarını belirterek şunları dile getirdi;
“Gerçekten 27 gün boyunca süren nöbetler sırasında ve sonrasında da açığa çıktı ki yaşadığımız hadise; basit bir kalkışmanın çok ötesindedir. Ülkemiz için bir işgal etme yönünde çok fazla sayıda gerek yurtiçinde gerek yurtdışında çok fazla yazılar yayımlandı. Biliyoruz ki çok büyük bir felaketin eşiğinden döndük. Allah milletimize bir daha böyle büyük imtihanlar yaşatmasın. Bunun çok önemli bir sonucu oldu. Hep ifade edilen tek vatan, tek bayrak, tek millet ve tek devlet fenomeni sürekli gündemimizde olmak zorunda. Zaman gösterdi ki bizim bizden başka dostumuz yok. Bu anlamda da birbirimizi gözünün üstünde kaşı var diye eksiğimizi, gediğimizi arayacağımıza o eksiği kapatarak bu ülkede birlikte yaşamayı, birlikte ülkeye güvenle bakmayı temin etmemiz gerekiyor. Bu sergi ümit ediyorum ki önümüzde ki günlerde valilimizin önünde de tekrarlanacak. Sergimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

30 eser sergilenirken, sergide 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından yaşananları anlatan Sinevizyon gösterimi yapılırken serginin bir hafta boyunca vatandaşlara açık olacağı duyuruldu. Aycan Karadağ