'nde ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde Anadolu'dan Avrupa istikametinde trafik tamamen durduruldu. Güvenlik önlemlerine askeri unsurların da katıldığı görülüyor.

Genelkurmay Başkanlığı, mehil izni kullanan personeli görevi başına çağırırken, Ankara üzerinden çok sayıda savaş uçağı geçti.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan Ankara Garnizonu'na atanıp, mehil iznini kullanan personelin derhal mehil iznini sonlandırıp birliklerine katılması emri verildi.

Genelkurmay Başkanlığı önündeki güvenlik önlemlerinde çok sayıda ambulans da hazır bulunduruluyor

Öte yandan, İstanbul'da Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri geçişlere kapatılırken, Ankara üzerinde savaş uçakları alçak uçuş gerçekleştirdi.

Binali Yıldırım NTV canlı yayınına çıkarak açıklamalarda bulundu. 
Yıldırım, "Bu askeri yapının içinde bulunduğu bir teşebbüstür. Milletimiz sakin olsun" dedi.

Türkiye’nin içinde bulunduğu olağanüstü durumla ilgili Başbakan Binali Yıldırım canlı yayına telefonla bağlanarak açıklamada bulundu.

Yıldırım olaylarla ilgili şu açıklamada bulundu:
“Bir kalkışma ihtimali üzerinde duruyoruz. Belli ki emir komuta zinciri olmadan asker içerisindeki bazı kişilerin kanunsuz bir eylemi söz konusu. 

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI ÇEVRESİNDE ALARM

Öte yandan, Ankara'da da yoğun jet hareketliliği yaşandığı belirtiliyor. Jetler alçaktan uçuyor.

Ankara'da Emniyet Müdürlüğü tüm personeli göreve çağırıyor. Ankara Emniyeti personelin tüm izinlerini iptal etti.

Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınıyor.

Genelkurmay Başkanlığı önündeki güvenlik önlemlerinde çok sayıda ambulans da hazır bulunduruluyor.



TRT 1 Canlı yayında açıkladı. Havaalanı ve sınır kapılarından yurtdışına çıkışlar yasaklandı. Öte yandan yapılan açıklamada ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı getirildi.
TSK'DAN AÇIKLAMA!

 TSK Ülke yönetimine tamamen el koyduğunu açıkladı. 

 

TSK: Ülke Yönetimine Bütünüyle El Konulmuştur

Türk Silahlı Kuvvetleri, yaşanan olağanüstü durumla ilgili açıklama yaptı; "Ülke yönetimine bütünüyle el konulmuştur" denildi.

Kaynak: www.haberler.com

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya ilişkin, TSK adına yapıldığı iddia edilen açıklamanın TSK tarafından yapılmadığına dikkati çekerek, "Korsan bildiridir. Gerekli özenin gösterilmesini rica ederiz" açıklamasını yaptı.

 Cumhurbaşkanının Korumaları Kısıklı'daki Konutu Ağır Silahlarla Korumaya Aldı 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki konutunda olağan üstü bir hareketlilik yaşanıyor. Korumalar ağır silahlarla konutun etrafını kuşattı. Konuta gelen trafik kesildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklıdaki konutunda saat 22.15 itibarıyla olağan hareketlilik başladı. Konutun korumaları ağır silahlarla konutun etrafını sardı.

TRAFİK KESİLDİ
Kısıklıdaki konuta giden yollar polis araçlarınca kesildi. Polisler arabalarla barikatlar kurdu. Çelik yelek giydikleri görüldü. Ağır silahlarla konutun giriş ve çıkışlarını tamamen kapattılar.

VALİLİK ÖNÜNDE DARBEYE KARŞI 9 KİŞİ EYLEM BAŞLATTI!!

 Valilik önünde 1 kişiyle başlayan darbe eylemi şuanda 9 kişi devam ediyor. İlerleyen saatlerde kalabalığın büyüyeceği bekleniyor.

MADENCİ ANITINDA EYLEM BAŞLADI!!

Madenci anıtı önünden toplanan bir grup ellerinde Türk Bayraklarıyla beklemeye başladı. Kalabalık her geçen dakika büyümeye devam ediyor. 

Zonguldak caddeleri bu slagonlarla inliyor...

Asker derhal kışlana geri dön... 

Ben AK Partili değilim ben Türkiyeliyim, çocuklarımın geleceğini kimse yok edemez…

Darbeye hayır….Ya Allah Bismillah Allahuekber

Askerin yeri kışladır…
Darbe edenler kendi kanlarınrda boğulacaklar...
Dik dur eğilme bu millet senninle...

Kılıçdaroğlu'ndan açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Bu ülke darbelerden cok çekmiştir. Aynı sıkıntıların yeniden yaşanmasını istemiyoruz. Cumhuriyet'e ve demokrasimize sahip çıkıyor; inancımızı eksiksiz bir şekilde koruyoruz. Herkes çok iyi bilmeli ki Cumhuriyet Halk Partisi, Parlamenter demokrasimizin vazgeçilmezi olan yurttaşlarımızın özgür iradesine bağlıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Sokaklara çıkın'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, herkesi illerindeki meydan ve havalimanlarında toplanmaya çağırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Milletin tankını, tüfeğini kullanarak milletin üzerine gelmenin bedelini bunlar çok ağır ödeyeceklerdir. Bizler atılması gereken adımlar neyse dik durmak suretiyle yapacağız.Şu anda yapmış oldukları işgali ortadan kaldıracağımıza inanıyorum.

Milletimizi havalimanlarına, meydanlara davet ediyorum. Tanklarıyla toplarıyla gelsinler ne yapacaklarsa millete yapsınlar. Ben de havalimanına geliyorum.

Emir komuta zinciri çiğnenmiştir,askıya alınmıştır. Altın üste yönelik attığı adımlar söz konusudur.

Ben cumhurbaşkanıyım ve başkomutanım başkomutan olarak benim haberim olmadan atılan adımlara cevap verilecektir kimsenin şüphesi olmasın.

Tarih boyunca darbeciler başarılı olamamıştır.”

POLİS TELSİZİNDEN HARBİYE MARŞI 

Zonguldak’taki polis telsizinden Harbiye Marşı çalınıyor. Bir polis memurunun telsizden mandallama yapılara bir süre askeri Harbiye Marşı çalınıyor. 

AYRINTILAR GELECEK