Zonguldak Belediyesi’nin son 30 yılına imza atan Başkan Yardımcısı Erhan Darende, hiç kimsenin görüşünü almadan yaptırdığı heykeller nedeniyle belediyeyi binlerce lira zarara uğrattı.Özellikle Uğur Mumcu Kavşağında bulunan şehir girişine kentle ilgisi olmayan figür ve havuzlar yaptıran Darende, son olarak şehir girişine binlerce lira harcanarak legolardan dizayn edilen 12 metre uzunluğunda Zonguldak yazısı yaptırdı. Olası tepkiler nedeniyle proje, kamuoyundan ve meclis üyelerinden sır gibi saklandı.

Sanat Yok, Estetik Yok!

Uğur Mumcu Kavşağında ilk olarak minyatür tren vagonunu kaldıran Başkan Yardımcısı Erhan Darende, belediyenin kasasından binlerce lira ödeyerek havuz ve dünya heykeli yaptırdı. Aradan bir kaç yıl geçmeden bu kez ne olduğu belirsiz bir balık heykeli yaptıran Erhan Darende, bu sefer de kavşak çalışması nedeniyle yaptıracağı 12 metrelik Zonguldak yazısı için balık heykelini söktürdü. Çocukların oynadığı legolardan yapılan harf karakterlerinin üzerinde kenti simgeleyen figürler olacağı öğrenilen projenin kaç liraya mal olacağı ise açıklanmadı. Öte yandan Valilik önündeki kentin sembolü olan Kuğu Heykeli’ni kaldırarak Barış Güvercinleri heykeli yaptıran Erhan Darende'nin yeni yapılacak düzenleme nedeniyle güvercin heykelini söktürürek, belediyenin heykel çöplüğüne göndereceği öğrenildi.
Hiç bir estetik ve sanat değer olmayan heykeller nedeniyle kamu zararına neden olan Darende’ye tepki gösteren vatandaşlar, “Şehrin meydanına oldu olacak Erhan Darende’nin heykelini diksinler” dedi.