ÇATES’i Azeri enerji devi Socar’ın aldığı yönünde çıkan iddiaları Bereket Enerji Kurumsal İletişim Sorumlusu Sibel Helva Halkın Sesi’ne yanıtladı:
“Dedikodu ve spekülatif”
Yaklaşık bir yıldır yaşadığı mali kriz nedeniyle zor anlar yaşayan Çatalağzı Termik Santrali‘nin (ÇATES) petrol ve doğalgaz arama ve pazarlama üzerine faaliyet gösteren Azeri enerji devi Socar’ın aldığı yönünde çıkan iddialar kurum tarafından yalanlandı. Halkın Sesi’nin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Bereket Enerji Kurumsal İletişim Sorumlusu Sibel Helva kesinlikle böyle bir pazarlık ya da satışın söz konusu olmadığını belirterek, “İddialar dedikodudan ibaret ve spekülatif” dedi. 
FİNANSAL YAPILANDIRMA TAMAM!
Bilindiği gibi Çatalağzı’nda faaliyet gösteren ÇATES, bir süredir santral Müdürü Harun Sarı’nın üzerinde yetkilendirilen bir ekip tarafından yönetiliyordu. Özellikle yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle bankalara olan kredi taksitlerini ödeyemeyen ÇATES’in, 2019’un ilk 6 ayında sürekli satışla gündeme gelmesi, Çatalağzı Termik Santrali’nde iş yapan taşeron ve aracı firmaları zora soktu. Azeri devi Socar’ın ÇATES’i aldığı yönünde çıkan iddialar nedeniyle bir çok firma yatırımlarını gözden geçirdi. Konuyla ilgili sorumuzu yanıtlayan Bereket Enerji Kurumsal İletişim Sorumlusu Sibel Helva, “Bankalarka olan finansal yapılandırmayı tamamladık” demekle yetindi.