Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesindeki Cumayanı mağarasından çıkan suyun dereye köpürerek akması belde sakinlerini dehşete düşürdü.
Termik santraller bölgesi olarak bilinen beldede yaşanan çevre sorunları bitip tükenmek bilmiyor. Bu kez de Cumayanı mağarasından pis kokulu köpüklü bir kimyasal madde ak köpükler halinde akmaya başladı. Olağandışı durumu gören belde sakinleri, Kaymakamlık, Belediye ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerini harekete geçirdi. Çatalağzı Belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri köpüklü sudan laboratuvarlarda incelemek üzere numuneler aldı. 

KAYNAĞI NE?

Çatalağzı Beldesindeki halkı dehşete düşüren olay sonrası farklı ihtimaller üzerinde durulmaya başladı. Bunlardan ilki Eren santrallerden çıkan küllerle Çorlu’dan getirdikleri atıkların depolandığı alandan sızma olduğu ve bu sızma soncu ırmağa köpüklü suyun karıştığı şeklindeydi. Diğer bir iddia ise Zonguldak’ta ki tüm belediyelerin ZONÇEP aracılığıyla Sapça mevkiine kurduğu çöp ayrıştırma ve temizleme merkezinin kimyasal atıklarının sızması sonucu Cumayanı mağarasına ulaştığı şeklinde oldu.
Kilimli Kaymakamlığı, Çatalağzı Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün bir an önce Cumayanı mağarasından alınan numuneleri laboratuvarlarda inceletip sonuçlarını kamuoyu ile paylaşması isteniyor.