Önceki gün yaşamını kaybeden ÖDP İl Başkamı Ali Deliak mücadele arkadaşlarının alkışlarıyla toprağa verildi

Yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek, 62 yaşında yaşama veda eden ÖDP Zonguldak İl Başkanı Ali Deliak, yaşamını sürdürdüğü Ereğli’de düzenlenen cenaze töreni ile toprağa verildi. Deliak’ın cenazesi önce Sefa Cami morgundan alınarak evinin önüne getirildi. Burada bekleyen kalabalık tarafından alkışlarla karşılanan Delaik’ın tabutunun üzerine Fenerbahçe ile gençlik yıllarından beri içinde olduğu Devrimci Yol siyasetinin yıldız yumruklu bayrakları asıldı. Toplanan kalabalığa ilk olarak seslenen Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Sekreteri Zeki Dirlik, Deliak’ın özellikle odalarının kuruluş sürecinde büyük emek harcadığını, kapı kapı dolaşarak birliğin kurumsallaşmasını sağladığını söyledi. Dirlik bu çabaları nedeniyle mesleğin unutulmazları arasında olduğunu sözlerine ekledi.

BİR ÖLÜR BİN DİRİLİRİZ DİYEMİYORUZ

Daha sonra söz alan Özgürlük ve Dayanışma Partisi Başkanlık Kurulu Üyesi Alper Taş, “Arkadaşları yoldaşları olarak çok üzüntülüyüz. Anısı önünde saygıyla eğildiğimiz arkadaşımızın yaşamı direnişle geçti, en son yakalandığı amansız hastalıkla da kendi tarzınca mücadele etti, ölüme meydana okudu ama maalesef yenik düştü. Onun arkasından konuşmak çok zor. Çünkü o ve mücadelesi kelimelere sığmaz. Bugün onu sonsuzluğa uğurlayacağız. Bilin ki onu toprağa değil kalbimize gömüyoruz. Şairin dediği gibi her ölüm erken ölümdür. Ama Ali Deliak’ın ölümü gerçekten çok erken oldu. O bir devrimciydi, sosyalistti. 70’lerden iki binli yıllara kadar kavganın hep içinde oldu. Devrimci Yol’dan ÖDP’ye oradan Haziran’a süren yolculukta hep yanımızda oldu. Eskiden bir ölür bin doğarız diyorduk, bugün aynı şeyleri söyleyemiyoruz. Ölen yoldaşlarımızın yerini dolduramıyoruz. Ondan bize miras değerleridir, mücadelesidir, ideolojisidir. Biz ondan bize miras kalan bu değerleri büyüteceğiz. Mücadelesi için sonsuz teşekkür ediyorum. Anısı önünde saygı ile eğilirken yüreğimizin en derinliklerinden sevgilerimizi sunuyorum" dedi.

KALABALIK CAMİ AVLUSUNA SIĞMADI

Deliak’ın cenazesi konuşmaların ardından evinin önünden alkışlarla alınarak Bozhane Camisine getirildi. Yoğun kalabalık nedeniyle katılımcıların avluya sığmadığı cenaze törenine ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş ve her düzeydeki ÖDP yöneticisi, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Birhan Şahin, her düzeyden KESK yönetcileriyle üyeleri, Ereğli eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ÖDP üyeleri ve Zonguldak’ta kurulu bulunan sivil toplum örgütlerinin yöneticyle üyeleri katıldı. Deliak’ın cenazesi kılınan öğle namazının ardından Ereğli’de toprağa verildi.

AKTİF TİYATROCUYDU

Serbest muhasebeci ve mali müşavir olarak hayatını kazanan Deliak evli ve iki çocuk babasıydı. 62 yaşında hayatını kaybettiğinde ÖDP il Başkanı olarak siyasi mücadele veren Deliak aynı zamanda aktif olarak tiyatro da yapıyordu. Sıkı bir Fenerbahçe taraftarı ve hayvan sever olarak tanınan Deliak aynı zamanda bir doğa savunucusu olarak pek çok doğa düşmanı yatırımla da mücadele ediyordu.

(Emre Can Bayram)