Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, kendisini tehdit ettiğini ileri sürdüğü Demir Ailesi’nin rant iddialarına yanıt verdi:

“Demirden korksaydık trene binmezdik”

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, dün belediye düğün salonunda düzenlediği basın toplantısında kendisine yönelik iddialara yanıt verdi. Son bir haftadır Demir Şirketler Grubu’na ait Yeni Adım gazetesinde yayınlanan rant iddialarının kendisine yönelik kumpasın bir parçası olduğunu dile getiren Ünal, “Demirden korksaydık trene binmezdik. Yaşananları Zonguldak halkının takdirine bırakıyorum. Bizim tek çekindiğimiz şey kalleşlik. Bunlar kendilerini aslan terbiyecisi zannediyorlardı. Aslında bu güne kadar çakalları eğitmişler. Karşılarına bir aslan çıkınca ne yapacaklarını şaşırdılar.” dedi.

“SÖZLERİNİ TUTMADILAR”

Filyos futbol sahasını beldenin gençlerine kazandırmak adına Demir ailesiyle Çaycuma Kaymakamı’nın huzurunda görüştüklerini ve anlaştıklarını ifade eden Ünal, “Kendi gazetelerinde Filyos sahasını beldeye bağışlayacaklarının haberini yaptılar. Yaptığımız sözlü anlaşmaya rağmen geri dönmediler. Döndüklerinde de uçuk taleplerde bulundular. Gökyüzüne kadar kat istiyorlar. Filyos’ta 1 buçuk olan emsali 2 buçuk istediler. Bazı arazileri kamuya bırakmaları karşılığında imar tadilatına izin vereceğimizi söyleyince de buna yanaşmadılar. Ticaret artı konut yapabilmek için imar tadilatı istediler. Süreçte çok ciddi tavizler verdik. Belki de suç işleyecektik. Tüm talepleri belediyemizin kayıtlarında yazılı olarak mevcuttur” dedi.

“TETİKÇİLERİ OLDUĞUNU SÖYLEDİLER”

İmar tadilatına onay vermediği için aracılar vasıtasıyla ölümle tehdit edildiğini tekrarlayan Ömer Ünal, “Ancak bu arkadaşların ismini veremem. Tetikçileri olduğunu da söyleyen oldu. Bende Sayın Valimize, Sayın Emniyet Müdürüne konuyu ilettim. Çaycuma kaymakamlığı tarafıma bir koruma görevlendirdi. Ancak burada sorulması gereken soru bu gücü nereden alıyorlar? Bunu bende bilmiyorum. Zonguldak halkının gerçekleri bilerek mücadele etmesi gerekir” şeklinde konuştu.

“RUHSAT YOKSA GEREĞİNİ YAPARIM”

Filyos Ateş Tuğla Fabrikasının işyeri açma ruhsatı ve çalışma izni olmadığı için fabrikadan belge istediklerinde “Yetmiş yıllık fabrikaya ruhsat mı sorulur?” şeklinde yanıt aldığını ifade eden Başkan Ünal, “Konuyu araştırıyorum. Hem Çaycuma TSO’ya hem de fabrika yönetimine ruhsatla ilgili yazıları yazdık. Kanun ne derse onu yapacağız. Bu fabrikanın üretim kapasitesi gereği işyeri açma ruhsatını belediyeden alması gerekiyor. Ancak Özel İdareye sorduğumuzda da bize bir talep olduğunu ama ruhsat vermediklerini söylediler.” dedi.

“KUMPAS KURMUŞLAR”

Gazetecilerin Filyos Ateş Tuğla Fabrikası’ndaki 100 bin dolarlık hisselerini Demir ailesine tam da imar tadilatı sürecinde satmasının etik olup olmadığı yönündeki sorusunu da yanıtlayan Ömer Ünal, “Tezgahı kurmuşlar. Ancak ben daha önceden de hisselerimi satmak istiyordum. Kumpas kurmak için bana hisselerim karşısında olan 340 bin lirayı vermişler. Gazetelerinde bu parayı benim muhasebecim aracılığıyla ekonomik sıkıntıya düştüğümü söyleyerek borç verdiklerini yazmışlar. Dünyada en son borç isteyeceğim kişi Demirlerdir. Bundan sonra anlaşma yolu bitmiştir. Ben güvenilir arkadaşlarla anlaşma yaparım. Elimde Erdoğan Demir’in 340 bin liralık çeki hisse devri karşılığında verdiklerine dair mesajlar var.” diye konuştu.