Belediye meclis üyesi Turhan Demirtaş yazılı bir basın açıklaması yaparak İdare mahkemesinin verdiği meclis kararını iptal eden kararını yorumladı ve sorumlularını da istifaya çağırdı. Demirtaş açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:

Hatırlayacağınız gibi,1 yıl önce, 2 Şubat 2016 günü, Mimari Estetik Komisyonu Yönetmeliği belediye meclisinde oy çokluğu ile kabul edilmişti.

Kabul edilen Yönetmeliğin yasaya aykırılıklarını açık açık göstermiş olmama ve mecliste karşı oy vermeme rağmen, imardan anlamayan kişi; yanıltıcı konuşmalarıyla CHP’li meclis üyelerinin de yasaya aykırı karara kabul oyu vermelerine neden olmuştu.

Bu durum belediyecilik anlayışımla ve ilkelerimle bağdaşmadığı için gereğini yaptım, İmar Komisyonu Başkanlığından istifa ettim. Ve yasaya aykırı meclis kararını da mahkemeye verdim.

 Bunun üzerine, gurup başkan vekilliği de yapan o kişi, beni CHP İl yönetimine şikayet etti.

53 yıl önce, 1964 yılında üyesi olduğum CHP’de, ilk defa disipline verilmemeve ceza almama neden oldu.

Ekli e-dosyadaki karar içeriğinde tüm detayını göreceğiniz gibi, açtığım dava sonuçlandı ve İdare Mahkemesi, 21.12.2016 tarih 2016/1808 sayılı kararıyla, yasaya aykırı meclis kararını iptal etti.

O kadar palavralardan, iddialı ve yanıltıcı açıklamalardan, şikayetlerden sonra, mahkemenin beni haklı gören bu kararı üzerine,o kişinin ne yapması gerektiğine ait son sözü;Zonguldak halkına ve CHP yöneticileri ile meclis üyelerinebırakıyorum.

İnsanın bir kere kaybettikten sonra bir daha aslayerine koyamayacağı öz değeri, kişiliği; güvenilirliği, inanılırlığıdır.

Güvenirliğini, İnanılırlığınıkaybedene; kimse inanmaz, sözüdinlenmez, ciddiye alınmaz, peşinden gidilmez. Kılavuzluk yaptıklarının; burnu pislikten kurtulmaz, lekelerden arınmaz.

Benim anlayışıma göre “adamlık”; CHP meclis üyelerini de yanıltarak yanlış karar aldıranın,

hiç vakit geçirmeden, meclis üyelerinden özür dilemesinive görevlerinden istifasını gerektirir.