Zonguldak Belediye Meclisi’nin usul hatalarını sürekli eleştiren bağımsız meclis üyesi Turan Demirtaş, CHP grubunun tepkisiyle karşılaştı:

Demirtaş, Günah Keçisi!

Zonguldak Belediyesi’nin Aralık ayı Meclis toplantısı dün yapıldı. Zonguldak Belediyesi’nde çalışan memurların toplu sözleşme görüşmeleri için Başkan Akdemir’e Tüm-Bel-Sen ile masaya oturması için yeti verilmesinin görüşüldüğü toplantıda CHP Grup Sözcüsü Mehmet Türkçelik ile bağımsız üye Turan Demirtaş arasında yaşanan gerginlik toplantıya damga vurdu. Demirtaş’ın oylama sırasından dairesinden gelen yazının doğru yazılmayışına tepki için “hayır” oyu kullanması CHP’li Türkçelik’in tepkisine neden oldu. Türkçelik, Bağımsız Üye Turhan Demirtaş’a, “Senin yüzünden plan notları iptal edildi” diyince iki arasında sözlü atışma yaşandı.

“PLANLAR DUVARA NEDEN ASILMIYOR”

Toplantı sırasında okunan maddelerin toplu halde meclise okunması gerektiğini savunan Turan Demirtaş’ın itirazı Akdemir’i kızdırdı. Maddelerin okunmasının ardından söz alan Demirtaş, bu kez de meclise gelen imar planlarının duvara neden asılmadığını, neye göre oy vereceklerini söyledi. İmar planlarında gidilen mahkeme kararını da sorgulayan Demirtaş, belediyenin bu konudaki tavrının doğru olmadığını söyledi.