CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, Kdz.Ereğli CHP İlçe Örgütü ve partililerle birlikte Batı Karadeniz’in en büyük ve en eski hayvan pazarlarından olan Subaşı Pazarını ziyaret etti. CHP'liler, esnafın ve  vatandaşların sorunlarını dinledi.

ZONGULDAK’IN İŞSİZLİK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Yatırımın yapılmamasından şikayetçi olan vatandaşlara "Zonguldak’ın en büyük sorununun işsizliktir. Zonguldak'ın yatırım teşvik derecesi 3, hemen yanımızdaki Düzce'nin yatırım teşvik derecesi ise 4. Yatırımcı Zonguldak'ı değil Düzce'yi tercih ediyor. Alaplı'ya yatırım yaptığında hiçbir teşvikten yararlanamayan yatırımcı, Akçakoca'ya gidiyor" dedi. CHP Zonguldak Millervekili Ünal Demirtaş, bu konuda ilgili Bakanlara mektup yazarak, Zonguldak'ın yatırım teşvik derecesinin yükseltilmesini, bölgesel teşviklerin uygulanmasını istediğini ifade etti. Ama bu konu da Ak partinin hiç bir şey yapmadı. Zonguldak’ın işsizlik sorununu biz çözeceğiz.

YOLLARI 16 YILDIR BİTİREMEDİLER.   

Yıllardır AKP'nin Zonguldak' a yatırım yapmadığını, sorunların da çözülmediğini belirten CHP'li Demirtaş,

 " Kilometresine 15 trilyon harcanan yol hala daha bitmedi. 46 kilometrelik yolu bir türlü bitirmediler" dedi.

Bir besicinin, hayvan pazar yerinin bir türlü düzeltilmemesinden, yağmur yağdığında çamur içinde kaldıklarından şikayet etmesi üzerine

Ünal Demirtaş, "AKP, Zonguldak nasıl olsa bize oy veriyor diye düşünüyor, o nedenle buraya yatırım yapmıyorlar. 2011'de, 2015'te geldiğimizde aynı sorunlar vardı.Yıl 2018 yine aynı sorunlar var. AKP burda hiçbir sorunu çözmedi" dedi.

TTK'YA 6500 İŞÇİ ALINACAK!

Subaşı Pazarı'nda Kozlu'dan gelen bir muhtar ile de sohbet eden CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş," Göreve gelir gelmez bütün muhtarlarımıza bir mektup gönderdim. Sorunlarınızı bildirmenizi istedim. Çünkü muhtarlarımız, yereldeki sorunları bire bir yaşayan, vatandaşın sorunlarını en yakından bilen kişilerdir" dedi.

Sohbetinde TTK'nın işçi açığı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan CHP'li Demirtaş "Bölgemiz açısından madencilik ve madenler son derece önemli. Ancak AKP, TTK'yı kağıt üstünde bir kurum hakine getirdi. Yıllarca işçi açığını gidermedi. Madenlerimizdeki taş kömürü potansiyeli değerlendirilmedi. Kolombiya'dan kömür ithal ettiler. Gençlerimiz işsiz, aşsız kaldı. İşçi almak için güçlü irade lazım. O güçlü irade bizde var. TTK'ya 6 bin 500 işçi alacağız"ifadelerini kuĺlandı.

BÜYÜK MARKETLER,KÜÇÜK ESNAFI BİTİRDİ!

Esnafla,Subaşı Pazarında yaptığı sohbette Ünal Demirtaş, "

Bugün adım başı bir marketle karşılaşıyoruz. Devasa marketler var her yerde. Küçük esnafın bunlarla rekabet edebilmesi mümkün değil. Güçlü ve büyük olan bu marketler köylerimizdeki esnafı bitirdi. Küçük işletmeler kapanmak zorunda kaldı. Köylümüzün parası köyünde kalamadı. Büyük market zincirleri köylerimizdeki esnafımızı maalesef bitirdi"şeklinde konuştu.