Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ile Zonguldak İL Başkanı Umut Başoğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Ahmet Demirci ile görüştüler ve partileri tarafından Zonguldak’ta düzenlenecek “Taşkömürü Çalıştayı”na davet ettiler.

Demirtaş ve Başoğlu’nun GMİS’i ziyaretinde GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal ile GMİS Genel Başkan Danışmanı Turhan Oral ve GMİS Teknik Müdürü Nizamettin Tiryaki de hazır bulundu.

Ziyarette konuşan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, “Bugün Genel Maden İş Sendikamızı, Genel Başkanımızı ve Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımızı, 24 Mart Cumartesi günü Genel Başkanımızın da katılacağı Taşkömürü Çalıştayı’na davet etmek için geldik.

Burada amacımız Zonguldak’taki en büyük sorun olan taşkömürü sorununu Zonguldak ve Türkiye gündemine taşımak ve bu şekilde sorunları tespit edip çözüm önerini oluşturmak. Ve tabii bunu da konunun tüm sosyal paydaşlarıyla birlikte hareket ederek ortaya koymak.

CHP burada bir organizasyon yapacak ama asıl sivil toplum örgütleri konuşacak. Genel Maden İşçileri Sendikası, işçi konuşacak, TSO Başkanımız konuşacak, Maden Mühendisleri Odası konuşacak ve akademisyenler konuşacak.

Dolayısıyla böyle bir çalıştay yapacağız.

Zonguldak’ın ve Türkiye’nin önüne Zonguldak’ta üretimin arttırılması için, istihdamın arttırılması için bir seçenek sunacağız.

Bu da tüm sosyal paydaşların katılımıyla olacak. Bilimsel olarak değerlendirilecek.

Sendikamızı, bu çalıştaya davet etmek için ziyaret ettik.

Kendilerine, Sayın Genel Başkana ve Yönetim Kuruluna çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretten ve davetten memnuniyet duyduklarını belirten GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ise; “Taşkömürü Çalıştayı’nın Zonguldak’ta yapılacak olmasını çok önemli buluyoruz. Zonguldak için önemli bir gün olacak.

24 Mart’ta, Sayın Kılıçdaroğlu’nun da teşrifleriyle Zonguldak’taki paydaşların taşkömürünün çıkartılıp, ülke ekonomisine kazandırılması için, TTK’nın norm kadrosuyla kömürün nasıl çıkartılabileceği konusunda bir çalıştay düzenlenecek.

Sayın Vekilimize, Sayın İl Başkanımıza, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

İnşallah hayırlı olur. Zonguldak’ımız için, TTK’mız için ne gerekiyorsa hep beraber bu konuda çalışacağız. Başaracağımıza inanıyorum” dedi.