Madenci Anıtı önünde düzenlenen kınamada grup adına bir açıklama yapan Erdoğan Kaymakçı saldırıların bir an önce durmasını ve AKP’nin İsrail ile işbirliğini kesmesini belirtti.

Kaymakçı açıklamasında şunları söyledi. “İsrail’in günlerdin Gazze’ye yaptığı saldırılar Türkiye’de büyük tepkilerle karşılanıyor. Çeşitli sendikaların yanı sıra siyasi partiler ve dernekler İsmail’i yaptığı eylemlerle protesto ederken Zonguldak Demokrasi Platformu Madenci Anıtı önünde bir araya gelerek İsrail’i protesto etti. İsrail aleyhine sloganlar atan grup saldırıların durdurulmasını talep ettiler.

Demokrasi Platformu Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı yaptığı açıklamada saldırıların biran önce durdurulmasını isteyerek, “ Yıllardır bütün dünyanın gözleri önünde, Filistin'de, Irak'ta ve Suriye'de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Ortadoğu kan gölü olmaktan kurtulamıyor. Emperyalizmin iştahını kabartan Ortadoğu, neredeyse çıkarılan petrolün rengini değiştirecek kadar kana bürünmüş durumda... Ortadoğu'nun her yanında devam eden çatışma ve derin çelişkiler emperyalist politikalardan bağımsız değildir. İşgal ve .böl yönet politikalarıyla çatışma ve çelişkiler diri tutularak başta petrol olmak üzere bölgenin kaynakları talan edilmektedir.

Öte yandan başta Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, geçmişte Filistin  halkının mücadelesini istismar ederek iç politika malzemesi yapanlar "denge politikası" adına yaşanan katliamı görmezden gelmekte, Filistin halkı ile aramızdaki tarihsel ve kültürel bağlan yok saymaktadır. AKP iktidarı yaşanan katliam karşısında İsrail'i incitmeyecek "diplomatik" açıklamalarla yetinmektedir. AKP iktidarı için Filistin halkı değil, silah anlaşmaları yaptığı, pilotlarını Türkiye'de eğittiği İsrail'in çıkarlarına uygun bir dış politika izlemesi önemlidir. Ve bu gerçek tüm çıplaklığı ile ortadadır. Gezi Direnişinde hayatını kaybeden gençleri terörist olarak suçlamaktan geri durmayan, 1 5 yaşında polis terörüne kurban verilen Berkin Elvan'ın annesini mitinglerinde yuhalatan Başbakanın eli kanlı IŞİD çetelerini ise "IŞİD unsurları" olarak tanımlaması IŞİD'e verilen desteği gösteren politikalardan sadece bir tanesidir ”dedi.