CHP Zonguldak Milletvekili Aday adayı Erol Sarıal,AKP İktidarının 15 yılda Zonguldak’a büyük kan kaybettirdiğini, emeğin başkentini, emeklinin başkenti yaptığını söyledi

‘DEMOKRASİYE YENİDEN DÖNECEĞİZ’

15 Haziran erken gelen seçimde CHP’den Milletvekili Aday adayı olan Erol Sarıal, Ülkede rejimin Osmanlı dönemindeki Padişahlığa döndüğünü ve bunun 15 Haziran’da son bularak tekrar demokrasiye dönüleceğini söyledi. Sarıal, AKP İktidarının korku imparatorluğu kurduğunu ve her şeye biat eden toplum yaratmaya çalıştığını söyledi. AKP’nin 15 yılda Zonguldak’ı tamamen bitirdiğini ve Emeğin Başkenti olan Zonguldak’ı Emeklinin Başkenti haline getirdiğini ifade etti.

Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Cevdet Akgün’ün sorularını cevaplayan CHP Milletvekili Aday adayı Erol Sarıal, neden aday adayı olduğuna açıklık getirdi. 2001 Genel seçimlerinde CHP’den 4’üncü sıra adayı olmasına karşın o dönem cezaevinde bulunan Başkent Üniversitesi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın seçim kampanyasını merkez, Kozlu, Kilimli İlçeleri ile beldeler ve köylerde geceli gündüzlü çalışan Sarıal, “Ana muhalefet sadece eleştiri yapan yer değildir. Çözüm üretme noktasında en büyük yetkiye sahiptir. Daha uygulanabilir çözümler üretilebilirdi. Bu noktadan hareketle aday adayı oldum” dedi.

2007 seçimlerinde partilerinin 85 bin olan oyunu 2011’de 146 bine çıkardıklarını ifade eden Erol Sarıal, “O dönemde emeğim ve katkım olduğuna inanıyorum. Bir Maden Mühendisi olarak Zonguldak’ı en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum. Oy açısından da katkılar sağlayacağıma olan inancımda tam. 24 aday adayı arkadaşımız var. Tümüne başarılar diliyorum” dedi.

AKP’nin 2011’den buyana CHP’nin ortaya koyduğu ekonomik ve sosyal politikaları adım adım yaptığını bunun son örneğinin intibak yasası ile emekliye bayramlarda ikramiye vermek olduğunu kaydetti. Sarıal, Zonguldak’ın ekonomik olarak adeta ülke gibi çöktüğünü, İlin ekonomisinin emeklinin omuzlarında olduğunu belirtti. Bölge ekonomisinin oldukça zor günler yaşadığını bunu da AKP iktidarının kasıtlı yaptığını savunan Sarıal, “Sistematik bir şekilde Zonguldak ekonomisi çökertildi. TTK’da çalışan işçi sayısı 7 binlere düştü. Özel madencilikte yok edildi. 15 yılda iktidarın yaptıkları ortada. İthal kömüre dayalı termik santral peşindeler. Ülkenin dövizine yazık. Milyarlarca dolar yurt dışına gidiyor. Yerli üretimi destekleyeceğiz diyorlar. Bir yandan da yerli üretimi tamamen yok ediyorlar. İktidarın enerji politikaları kökten değişmeli. Çünkü hepsi yanlış. Yanlış olduğu da ortada. Zonguldaklı gençler artık bu kentte çalışmıyor. Nedeni istihdam yok. Ve hepsi kademeli şekilde şehri terk ediyor. Türkiye’nin en fazla göç veren İli olduk. Geçmişte göç alan ildik. Başyukarı olan kent baş aşağı oldu” diye konuştu.

Cadde sohbetimizde Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Cevdet Akgün’e açıklamalarını sürdüren Erol Sarıal, “Cumhurbaşkanının tek adam yönetimi İlimize yansımasıyla karşı karşıyayız. Mahkemesiz, yargısız yıkılıyor, dökülüyor ve de buna kimse ses çıkaramıyor. Ve birde kalkıp ta haktan, hukuktan bahsedilmesi anlaşılır gibi değil. Tüm bunlar yaşanırken de kimsenin sesi çıkmıyor. Kimse sesini çıkaramıyor” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Aday adayı Erol Sarıal, Partilerindeki aday adayı sayısının 24 olduğunu belirterek, “İyi bir sıralama ile milletvekili sayımızın üç hatta dört olacağına inanıyorum. Partimizden aday adayı olan tüm arkadaşlarımı kutluyor ve başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

EROL SARIAL KİMDİR?

Erol Sarıal, 1962’de 12 çocuklu kalabalık bir ailenin bireyi olarak dünyaya geldi. Giresun merkezde başlayıp, Görele’de sürdürdüğü lise öğrenimini 1981’de, İstanbul Paşabahçe Ferit İnal Lisesi’nde tamamladı. Aynı yıl, Hacettepe Üniversitesi Zonguldak Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü’ne girdi. 1986’da Türkiye Taşkömürleri Kurumu, Karadon Müessesesi Gelik İşletme Müdürlüğü’nde, yeraltında vardiya mühendisi olarak göreve başladı. 2010 yılı Ağustos ayında 25 yıl çalışma sonucunda mühendis olarak emekli oldu. 1990 yılından 1999 yılına değin Zonguldak Maden Mühendisleri Derneği, ZOKEV, KESK-Maden–Sen, Zonguldak Maden Platformu, Zonguldak Demokrasi Platformu gibi mesleki örgütsel disiplinlerde yöneticilik, yönetim kurulu başkanlığı ve kurucu üyelik görevlerinde bulundu. 1999, 2004 yılları arasında iki dönem belediye başkan adayı oldu. 2005 yılı Ocak ayında Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi yönetim kuruluna seçildi ve Şube Başkanlığını üstlendi. 2007 yılı Şubat ayında toplanan Olağanüstü Genel Kurul sonucu ADD Genel Merkezi GYK üyeliğine seçildi. Son üç dönemde, ADD Batı Karadeniz Bölgesi sorumluluğunu üstlendi. 2009 yılı sonunda bu görevlere ek olarak, dernek yöneticilerine karşı yapılan operasyonlar sonucu boşalan ADD Genel Merkez Yürütme Kurulu’nda Gençlikten Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı görevini üstlendi. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan Genel Seçimler öncesi, Mart 2010’da üyelik hariç tüm görevlerinden istifa etti. CHP’den Zonguldak Milletvekili adayı oldu. 2018 Erken genel seçimde CHP’den Milletvekili Aday adayı oldu.