2015 yılında kalabalık bir basın ve partili grubunun önünde maden Şehitleri Anıtının sökülen isimliklerini yenileyen Yavuzyılmaz’ın bunların yerine monte ettiği isimlikler de okunmaz halde

“GMİS ve TTK’nın yapamadığını o yaptı… Deniz Yavuzyılmaz’dan, Şehit Madencilere vefa… Milletçe Alkışlıyoruz… Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak 3’üncü Sıra milletvekili adayı Deniz Yavuzyılmaz, seçim çalışmaları sürecinde verdiği sözü yerine getirdi. Maden Şehitleri Anıtı’nda yazılı olan isimlerin birçoğunun kaybolmuş ve çalınmış olmasından rahatsızlık duyan Yavuzyılmaz ve arkadaşları Cumartesi günü eksik olan şehit madenci isimlerinin yazdığı levhaları değiştirdiler.”

Böyle yazmıştı gazeteler 2015 yılının Mart ayında ve boy boy da fotoğraflar yayınlamışlardı. Maden Şehitleri Anıtının sökülen levhalarını yenileriyle değiştiren ve bu isimliklerin montajı sırasında da kalabalık bir basın ve partili grubunu anıt önüne toplayan eski CHP milletvekili adayı Deniz Yavuzyılmaz’ın bu girişimi büyük takdirle de karşılanmıştı.

Ama ne var ki aradan iki yıl bile geçmeden silinmeye başlayan levhalardaki isimler şu anda tamamen okunamaz halde ve eskisinden daha kötü bir imaj yaratıyor.

Maden Şehitleri Anıtının önünden geçen vatandaşlar da boş isimlikleri görünce hayrete düşüyorlar.

(Sermet AKSU)