Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı devam eden dere ıslahı çalışması sırasında sanayi sitesinde dükkanı bulunan mermer atölyesi çöktü. Çökme anında atölyede kimsenin olmaması büyük bir faciayı önledi.
Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde DSİ ekipleri dere ıslah çalışması yapmak istedi. İlçedeki sanayi sitesinin kenarında bulunan derede ıslah çalışmaları sürerken, sanayi sitesinin istinat duvarıyla birlikte bir mermer atölyesinde çökme meydana geldi. Olayın ardından Kozlu Belediyesi zabıta ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Faciadan dönülen olayda mermer atölyesindeki eşyalarla birlikte sanayi sitesindeki yol da göçtü. Mermer atölyesinin sahibi ise atölyenin kalan bölümündeki mermerler ve cihazların tahliyesine başladı.
Yaklaşık 1 milyon lira zararının olduğunu ifade eden iş yeri sahibi Abdülbaki Gökçe, DSİ tarafından yapılan dere ıslah çalışması sırasında bir anda göçme meydana geldiğini söyledi. Dükkanda büyük zarar meydana geldiğini ifade eden Gökçe şöyle konuştu:
"DSİ tarafında yapılan dere ishal çalışması sırasında istinat duvarının altını boşaltıp tedbir çalışma sonucu istinat duvarı ile birlikte dükkan göçtü. Makinelerimizle birlikte malzemelerimiz göçük altında kaldı. Burada sanayinin ve bizim zararımız var. Sadece bizim işimizi değil yan komşularımızın da işleri durdu. Sadece bir kişiye değil bütün sanayi sitesine zararı olmuştur. Buradaki istinat duvarının altını boşaltmışlar en azından ön kazık sistemiyle tedbiri alınır altı öyle boşaltılır. O tedbiri almadan nasıl yapıldı bilmiyorum. Şu andaki zarar kesin olmamakla beraber 1 milyon civarında ne kadar olur onu bilemem."