Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanacağı açıklanan Oğuzhan Acar’ın FETÖ soruşturması geçirmesi gündeme bomba gibi düştü... Bakalım bizim vekiller bu durumu nasıl açıklayacak?

DERSİMİZ FETÖ!

Bartın Amasra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürütmekte iken Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanacağı öğrenilen Oğuzhan Acar’ın hakkında FETÖ iltisaklı olduğu gerekçesi ile soruşturma yürütüldüğü öğrenildi. Oğuzhan Acar’ın Bartın Amasra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanmadan önce Yozgat’ın Çayıralan ilçesine bağlı Menteşe Mustafa Öztürk Ortaokulunda müdür olarak görev yaptığı ve bu süreçte FETÖ terör örgütünün militanı gibi çalıştığı ifade tutanaklarına yansıdı. AKP’li Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar’ın onayıyla ataması yapılacağı öğrenilen yeni müdürün FETÖ bağlantısı çıkması “Bu kadarına da pes” dedirtti. 

ZORLA ABONE YAPMIŞ
Çayıralan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada O.A’nın okul müdürü olarak görev yaptığı esnada aynı okulun müdür yardımcısı olan E. S’nin verdiği ifade akıllara durgunluk getirdi. E. S. vermiş olduğu ifadesinde, “Göreve başladığım yıllarda Acar'ın baskısı ile 6 ay süreyle Sızıntı dergisi(FETÖ’nün yayın organı) abonesi oldum. Ve sonrasında da düşüncelerime uygun olmadığı için aboneliği iptal ettirdim. Bunun yanı sıra O. A, AKTİF SEN(FETÖ’nün sendika yapılanması) üyesi olmam için çok baskı yaptı ama olmadım. Menteşe Köyü'nde görev yaptığım süre içerisinde okul müdürü olan O.A'nın FETÖ örgütünün faaliyetlerini yürüttüğüne, Çayıralan’ın bazı köylerinde evlere sohbete gittiğine ve personeli sohbete çağırdığına şahit oldum. Beni bile sohbete çağırdı ama gitmedim” dedi.
Yürütülen soruşturma kapsamında Çayıralan PTT Müdürlüğü’nden Acar'ın ‘’Milli Güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY iltisakı veya irtibatı’’ nedeniyle kapatılan Sızıntı Dergisi teslim tutanaklarında isminin olup olmadığı istendi. PTT’den gelen resmi yazıda Acar'ın Sızıntı abonesi olduğu da tespit edildi. 

Çayıralan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün soruşturmayı yürüttüğü esnada Oğuzhan Acar, Bartın Amasra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atandı.
Soruşturmayı yürüten Uzman S.B’nin Çayıralan Cumhuriyet Savcılığı ve Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bilgi verilmesi yönünde bir rapor hazırladığı öğrenilirken bu raporla ilgili bu güne kadar ne gibi işlem yapıldığı ise merak konusu?