DEVA Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Umut Metin geçtiğimiz Cuma günü Yeni Mahallede AKP Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek’in pandemi yasağına rağmen kahvehane toplantısı yapmasına tepki gösterdi. Halkın Sesi’in de “Bu nasıl yasak” başlıklı habere Ak  troller fake (sahte hesaplardan) tepki gösterirken, DEVA Partisi İlçe Başkanı Metin, Cumhurbaşkanının kararlarına AKP teşkilatlarının uymadığını söyledi.

DEVA Partisi Merkez İlçe Başkanı Umut Metin yaptığı yazılı açıklamada, “ Pandemi dolayısıyla geçirdiğimiz şu zor günlerde bir takım statü sahibi insanların gerçekleştirmiş olduğu eylemler halkımızı derinden yaralamaktadır. İktidar Partisinin Zonguldak Merkez İlçe Başkanı dün yeni mahalle de gerçekleştirdiği buluşmada Sayın Cumhurbaşkanının defalarca söylediği maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymadan, kapalı olması gereken kahvehane de toplantı yapmıştır. Sanırım Sayın Cumhurbaşkanımız "Bunlar da içimizdeki Mescid-i Aksa’ları yıkmak istiyorlar" derken kendi partisi içerisinde ki olan bu şahısları kastetti.

“ADLİ MAKAMLARI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ”

Zonguldak’ta ki adli makamların bu konu hakkında derhal göreve çağırıyorum. Kuralların herkes için adil ve eşit bir şekilde uygulanması gerekiyor. İktidar Partisinin Zonguldak Merkez İlçe Başkanına sesleniyorum. Vatandaşın içerisinde ki adalet duygusunu yok etmeye son verin” diye konuştu.