DEMİRTAŞ; “ZONGULDAK NEDEN BEKLETİLDİ”

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Çaycuma Havalimanı ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdiği yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Zonguldak, Çaycuma Havaalanı ile ilgili sorunları, TBMM gündemine taşıyan aynı zamanda konuyla ilgili Ulaştırma Bakanlığı ve Türk Hava Yollarına başvuruda bulunan CHP'li Demirtaş, sisli ve yağmurlu havalarda güvenli inişi sağlayan ve basında çıkan haberlere göre Çaycuma Havaalanı’na 700 bin euro maliyeti olan ILS cihazının  takılmasını "geç kalınmış ancak olumlu bir adım" olarak değerlendirdi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş açıklamasında şunları ifade etti:

BATI KARADENİZ'İN TEK HAVAALANI!

Çaycuma Havalimanı, yurt içi ve yurt dışı uçuşlar açısından Batı Karadeniz'in tek havalimanıdır. Zonguldak’ın kalkınması ve ilerlemesi için  desteklenmesi ve eksikliklerinin giderilmesi gerekmektedir. Bu konuda Ulaştırma Bakanlığı'na soru önergesi verdim, ayrıca telefonda görüşerek konunun Zonguldak açısından önemi anlattım. Konunun TBMM'de araştırılması için meclis araştırma önergesi verdim. Ayrıca Zonguldak Havalimanı'ndan iç ve dış hat uçuşları başlatılması için THY Genel Müdürü ve Yönetim  Kurulu Başkanı'na,durumu özetleyen ve  taleplerimizi ileten birer mektup gönderdim. Avrupa Zonguldaklılar Derneği’nin, Zonguldak’taki tüm ticaret odalarının ve diğer sivil toplum örgütlerinin ve kamu kurumlarının çalışmaları  ve açıklamaları oldu. Bütün bu çalışmaların sonucu olarak havalimanındaki eksikliklerin giderilmesi için geç de olsa olumlu adımlar atılmaya başlandı. Ancak bu noktada bazı soruları da Zonguldak’ın yararı için sormak gerekiyor. 700 bin euro değerinde olduğunun Zonguldak Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin tarafından açıklandığı basına yansıyan ILS cihazının maliyeti, bu kadar cüzi bir miktar ise, 700 bineuro bulunamadığı için mi bu cihaz bu güne kadar takılamadı ve iç ve dış hat seferleri başlatılmadı? Eğer bu parayı bulmak zor değilse, Zonguldak’a iç ve dış hat seferleri başlatmamak için mi bu para bulunmadı?Zonguldak neden yıllardır bekletildi?

İKİ TİP UÇAĞA UYGUN!

Aslında şu anda dahi sefer yapacak tipte uçaklar olduğunu Ulaştırma Bakanlığı, soru önergemize verdiği cevapta ifade etmiştir. A319 ve B737 tipi uçaklarla yapılacak uçuşlara Çaycuma Havalimanı'nın uygun olduğu bizzat Ulaştırma Bakanı tarafından ifade ediliyor. Bu durumda iç ve dış hatlara sefer başlatılması için hiç beklenilmeden harekete geçilmelidir. Ak Parti Hükümeti ve Ulaştırma Bakanlığı bu konuda havalimanı kullanımını özendirmek için çeşitli teşvikler vermelidir. Zonguldak ve Zonguldaklıya yıllardır esirgediği destek ve önemi hükümet bu konuda artık sağlamalıdır. Çünkü  bu havalimanının iç ve dış hatlara açılması ilk başta Zonguldak'ın, sonrasında da Batı Karadeniz'in ekonomik ve sosyal kalkınmasını sağlayacak, turizm açısından da varolan potansiyelin ortaya çıkmasına katkı sunacaktır.Bu nedenle bir kez daha seferlerin bir an önce başlatılması için çağrıda bulunuyorum." (Haber Merkezi)