Devrek Kaymakamlığı idaresinde ilçede okul güvenliği ve işbirliği toplantısı gerçekleştirildi.
2015-2016 Eğitim Öğretim yılında ilçedeki okulların eğitim öğretime başlaması nedeniyle daha sağlıklı ve güvenli eğitim öğretim ortamlarının oluşturulabilmesi amacıyla Devrek Kaymakamı Yakup Güney başkanlığında, İlçe Emniyet Müdür Vekili Emniyet Amiri Ferdi Kuyu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Serkan Koparan, Milli Eğitim Müdürü Satılmış Tunçkaya, Devrek Belediye Başkanlığını temsilen Recep Civelek, Milli Eğitim Şube Müdürleri Cihan Durdubaş ve Cihan Turhan, ilçedeki ilk orta ve lise müdürlerinin katılımı ile Okul Güvenliği İşbirliği toplantısı gerçekleştirildi.
Devrek Öğretmenevi toplantı salonunda yapılan güvenlik ve işbirliği toplantısında, öğrenci ve okul güvenliği, trafik düzenlemeleri, taşımalı eğitim uygulamaları, okul kantinleri, öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması ile ilgili konular, öğrenci ve velilere yönelik bilinçlendirme çalışmaları ve planlamalar ele alındı. Toplantıda tüm okul müdürleri kendi kurumları ile ilgili bilgilendirmede bulunurlarken, kurulda alınan ve yıl boyu alınabilecek önlemler konusunda görüşmeler yapıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan ve uygulamada olan “Okul ve Çevresinde Alınacak Tedbirlerle İlgili Eylem Planı” okul müdürlerine detaylıca anlatılarak
“ilçedeki her okul için okul polisi” uygulamasının yürürlüğe konulduğu belirtildi. Benzer uygulamanın sorumluluk sahası içerisinde İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından da uygulanma kararı alındı.