Devrek’te faaliyette bulunan Sosyal Bilimler Lisesi ilk mezunlarını vermenin heyecanını yaşadı.
Zonguldak’ın Devrek İlçesinde faaliyetlerini sürdüren Sabahat Cemil Ulupınar Sosyal Bilimler Lisesi 70 kişilik ilk mezunlarını vermenin heyecanını yaşadı. Okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreninde öğrenciler mezun olmanın heyecanını yaşarken, velilerde çocuklarının mezuniyetini görmenin heyecanını yaşadılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programda konuşan Sabahat Cemil Ulupınar Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Turgay Kırgil, şöyle dedi:
"Kıymetli misafirler, değerli meslektaşlarım ve sevgili öğrenciler, 2014- 2015 Eğitim-öğretim yılı Sabahat Cemil Ulupınar Sosyal Bilimler Lisesi Mezuniyet töreni ve etkinliklerine hoş geldiniz diyor, sizleri muhabbetle selamlıyorum. 2011- 2012 eğitim öğretim yılına Anadolu öğretmen lisesi olarak başlayan okulumuz, 2014- 2015 eğitim öğretim yılına Türkiye deki 87 okuldan biri olan Sosyal Bilimler Lisesi olarak devam etmenin ayrıcalığını yaşamaktadır. Bu ayrıcalığa maddi- manevi desteklerini esirgemeyen okulumuz hayırsever iş adamı Celal Ulupınara ve isim hakkını veren değerli büyüklerimiz Sabahat ve Cemil Ulupınar’a teşekkürlerimizi sunarım.
Okulumuzun sosyal bilimler lisesi olmasında, iki yüz kişilik kız ve erkek yurdunun ve bu yıl inşaatına başlanan kapalı spor salonu ve konferans salonun yapılmasında emeği olan Sayın Milletvekilimiz Özcan Ulupınar’a şahsım, öğrencilerim ve okulum adına şükranlarımızı sunarım. Okulumuz yeni bir okul olması sebebiyle bu yıl ilk mezunlarını verecektir. Bu vesile ile bu günün haklı gururunu yaşayan ve kalpleri heyecanla çarpan öğrencilerimizi, yakınlarını ve siz velilerimizi tebrik ediyorum. Değerli velilerimiz, sizler eğitimin, evlatlarınızın yaşamı için önemine inanarak mezun olan öğrencilerimizin eğitimini nice fedakarlıklarla desteklediniz. Bugün onların mutluluğunu paylaşıyorsunuz. Bugün aslında sizin gününüz. Haklı gururunuzu ve mutluluğunuzu paylaşıyorsunuz, hepinizi tebrik ediyorum. Değerli meslektaşlarım, bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp, erdem ve bilgi ile donattığınız bir nesli daha bugün buradan uğurluyoruz. Onlara göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Sevgili Gençler, okula ilk başladığınız günden bugüne dek, eğitildiniz, bilgi ve erdemle donatıldınız, bugün bir mezuniyet yaşıyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz, okul anılarına dönüşecektir. Sizleri gelecekte okulunuzu, bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır. Bugün sizler için lise olarak adlandırdığımız bu eğitim- öğretim safhasının son günü. Dileğimiz aynı azim ve kararlığı bir üst eğitim- öğretim kurumu olan üniversitede de göstermeniz. Siz değerli mezunlarımıza bu yolda da başarılar diliyorum. Allah’a emanet olunuz.”
Konuşmaların ardından işadamı Celal Ulupınar’a okula desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verildi. Davetlilere müzik dinletisi, okul derecelerinin açıklanması, folklor gösterileri, mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından mezun olan öğrencilerin keplerini havaya atmalarıyla sona eren programdan sonra okul idaresi tarafından davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Düzenlenen mezuniyet töreninde; İlçe Milli Eğitim Müdürü Satılmış Tunçkaya, Sabah Cemil Ulupınar’ın oğlu işadamı Celal Ulupınar, TSO Başkanı Ertan Civak, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler hazır bulundu.