Devrek Ticaret ve Sanayi Odası, Almanya’da Türkiye Araştırma Merkezinde düzenlenen toplantıya katıldı.
Zonguldak’ın Devrek ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Devrek Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Almanya’da resmi ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek iki ülke arasında hayata geçirilebilecek projeler hakkında görüşmelerde bulundu. KOSGEB destekli ve Almanya’ya düzenlenen gezi çerçevesinde Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaletinin Nordrhein-Westfalen Essen şehrinde bulunan Türkiye Araştırma Merkezine ziyaret düzenlendi.


Aralarında AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Devrek TSO Başkanı Ertan Civak, Devrek TSO Genel Sekreteri Cihat Yaban Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak, Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, Alaplı ve Devrekli iş adamlarının iştirak ettiği programla ilgili bilgi veren Türkiye Uyum ve Araştırmaları Merkezi Vakfı Türkiye Koordinatörü Gülay Kızılocak, "Zonguldak’tan gelen milletvekilimiz, oda başkanlarımız ve iş adamlarımız ile birlikte Zonguldak kentinin dönüşüm sürecinin Almanya’dan Zonguldaklılar Derneği ile beraber destekledik. Türkiye Araştırma Merkezi olarak ta bu oluşumda bulunmak ve bu iş birliğini hayata geçirmek istiyoruz. Bu konuda her zaman destek vereceğimizi kendilerine bilirdik bir adım sonra ki de böyle bir iş birliği taslağı oluşturarak hem Almanya’dan hem de kurumumuz aynı zamanda da Zonguldak’tan Kalkınma Ajansı olmak üzere Sanayi ve Ticaret Odaların da bir araya gelebileceği bir iş birliği anlaşması yaparak Almanya ile hangi alanda Zonguldak’ta neler yapılması gerekir öncelikle bunu ele alacağız ve inşallah Zonguldak’ın kalkınması için elimizden nelere gerekiyorsa tüm çabalarımızı sarf edeceğiz” diye konuştu.
Düzenlenen toplantının ardından AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Devrek TSO Başkanı Ertan Cıvak ve Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak tarafından Gülay Kızılok’a Devrek Bastonu ve Alaplı Fındığı hediye edildi.