Zonguldak’ın Devrek ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü sebebiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Cumhuriyet Bulvarında sabah düzenlenen anma programı kaymakamlık, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığının Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı. Tören Devrek İmam Hatip Lisesi Engin Yalçınkaya Konferans Salonunda devam etti.
Burada düzenlenen programda Sebahat Cemil Ulupınar Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Turgay Kırgil tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödül verildi. Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu ’Çanakkale de Bayraklaşanlar’ adlı gösteri beğeni topladı. Programın ardından şehit ve gazi ailelerine Devrek Öğretmenevinde kaymakamlık tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu. Şehit Piyade Asteğmen İsmail Karapınar’ın Pınarönü Köyündeki kabri ziyaret edilerek dualar okundu
Düzenlen programa Devrek Kaymakamı Yakup Güney, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hakan Zöhreyıldızı, Belediye Başkanı Mustafa Semerci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Satılmış Tunçkaya, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, daire müdürleri, şube müdürleri, öğretmenler, şehit ve gazi yakınları, şube müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.