Mithatpaşa Mahallesi 2’nci makasta BEDAŞ'a ait elektrik direği binanın içinden geçiyor

DİKKAT ÖLÜM TEHLİKESİ!

Zonguldak Mithatpaşa Mahallesi 2’nci makasta bulunan bir binada BEDAŞ'a ait elektrik direğinin bulunması tehlikeye davetiye çıkartıyor. 12 kişinin yaşadığı binanın içinden elektrik direği geçtiği için tedirgin olduklarını söyleyen bina sahibi Ayhan Kaçmak, “BEDAŞ’a defalarca kez söyledim. Fakat sadece ‘Ölüm Tehlikesi’ diye tabela astılar. Başka yaptıkları bir şey yok. Kömürlükte direk duruyor. Gece kömür almaya indiğimizde korkuyoruz. Daha önce burada at ve köpek gibi hayvanlar bu direkten elektrik çarpılarak öldü. Sıra bizde mi?” dedi.

“KABLOLAR SADECE 1 METRE YÜKSEKLİKTE”

Bina sahibi Ayhan Kaçmak isimli vatandaş, risk oluşturan elektrik direğinden dolayı sürekli korku içinde olduklarını dile getirdi. Kendileri dikkatli olsa da çocukları için korktuğunu belirten ev sahibi Kaçmak, elektrik direğinin evlerine bitişik vaziyette durmasına da tepki gösterdi. Binanın çatısında nakil hatları yer aldığını ve direğin kalan bölümünün 3 katlı binanın içinden geçtiğini ifade eden Kaçmak, elektrik direğine bağlı çok sayıda kablonun çatıda yaklaşık 1 metre yükseklikte olduğunu dile getirdi.

“ÖLÜM TEHLİKESİ DİYE TABELA ASTILAR”

Özellikle yağmurlu havalarda daha fazla risk oluştuğunu belirten Kaçmak, “Mahallelerde evlere uzak mesafede kurulan elektrik direkleri bile risk oluşturuyorken, evimin içinden geçen bu direğin oluşturduğu riskin büyüklüğü ortada. Biz bu binada toplam 12 kişi kalıyoruz. Gittim BEDAŞ’a defalarca kez söyledim. Fakat sadece ‘Ölüm Tehlikesi’ diye tabela astılar. Başka yaptıkları bir şey yok. Kömürlükte direk duruyor. Gece kömür almaya indiğimizde korkuyoruz. Daha önce burada at ve köpek gibi hayvanlar bu direkten elektrik çarpılarak öldü. Sıra bizde mi? Hele yağmur yağdığında evde duramıyoruz. Sürekli kablolardan ateş alev çıkıyor. Korku içinde yaşıyoruz” dedi. (Umut ERSES – Aycan KARADAĞ)