Bülent Ecevit Üniversitesi beş yıldır ‘Kampüsün Kanında Hayat Var’ sloganıyla kampüste Kızılay için kan bağışı kampanyası düzenliyor. Her yıl farklı bir konseptle yürütülen kampanyada bu yıl ‘Limit-sizsiniz’ diyen ve kan bağışında 1627 ünite kan bağışlayan üniversite Türkiye rekorunu kırdı.
Bülent Ecevit Üniversitesi sosyal sorumluluk etkinlikleri kapsamında beş yıldır düzenli olarak Kızılay Kan Bankası’na kan bağışında bulunuyor. Üniversitenin Kızılay öğrenci kulübü ve Kızılay Kan Merkezi ile ortak yürütülen kan bağışı etkinliği; üniversitede heycanlı ve renkli bir tablo oluşturuyor.
Üniversite, ‘İstanbul’un Fethi 1453, Çanakkale Şehitleri’ni Anma 1915’ gibi farklı konseptleriyle son beş yıldır düzenlediği kan bağışı etkinlikleriyle Türkiye çapında ciddi başarılara imza atıyor.
1627 ÜNİTE KANLA 2016 REKORUNU KIRDILAR
Bu yıl kan bağışına limit koymayan yetkililer: “Limiti insanlarımızın geniş gönlüne bırakıyoruz” dediler ve 2016 yılının kan bağışı rekorunu kırarak 1627 ünite kan bağışladılar. Kan bağışı Üniversitenin Farabi Kampüsü Spor Salonu’nda 28 Mart Pazartesi günü büyük bir organizasyonla gerçekleşti. Kan bağışı kampanyası gece saatlerine kadar devam etti. Öğrenciler sorumluluklarının bilincinde olduklarını ‘bir ünite kan üç can’ sloganıyla yapılan bağışın kendilerini çok mutlu ettiklerini katılan herkese minnettar olduklarını söylediler.
“GELENEKSEL HALE GETİREREK TÜRKİYE’YE GÖSTERDİK”
Kan Bağışı kampanyasına her zaman destek verdiklerini söyleyen Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mahmut Özer, "Kampüsün kanında hayat var kampanyasını başarılı bir şekilde bitirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. bu kampanyayı beş senedir gerçekleştiriyoruz. Tüm öğrencilerimiz ve kan alma merkezi ile birlikte bu sene hedefimiz süreci başarılı bir şekilde tamamlamaktı. Bir sayı hedefimiz yoktu. Hiçbir kargaşaya mahal vermeden öğrencilerimiz kan bağışında bulundular. Bu süreçte tüm öğrencilerimizi, çalışanlarımızı, akademik ve idari personelimizi kutluyorum. Aynı zamanda bu organizasyonun gerçekleşmesinde büyük emekleri olan tüm akademik ve idari personelimize, Kızılay Şube Başkanımıza, Kan Alma Merkezi Müdürümüze teşekkür ediyorum. Beş sene kararlı bir şekilde her sene tekrarlayarak tüm Türkiye’ye bunu göstermiş olduk. Bizim için önemli olan kan bağışında bulunulması. Zonguldak’ta bu örnek tüm Türkiye’ye inşallah dalga dalga yayılacak" diye konuştu.
"BU KAMPANYAYA BEÜ ÖNCÜLÜK ETTİ"
Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün ise BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’e teşekkür etti. BEÜ’nün kampanyaya öncülük ederek Türkiye geneline yayıldığını anlatan Aygün, "Evvela çok gururluyuz. Zonguldak olarak da çok güçlüyüz. Çünkü en önemlisi rektör hocamızın da dediği gibi artık bunu bir geleneksel hale getirdik. Bundan sonra limitimiz olmayacak. Ama geleneksel hale gelen bu kampanyamız devam edecek. Ben başta BEÜ Rektörümüzü, bütün akademik kadrosunu kutluyorum. Çünkü bunu 2012 yılında Rektör hocamız bunu başlattı. Öncülük etti. Buradan tüm Türkiye’ye yayıldı. ilki Zonguldak’ta yapıldığı için bundan dolayı çok mutluyuz" şeklinde konuştu.
BEÜ Kızılay Kulübü Başkanı da kampanyaya destek veren BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’e, öğrencilere, akademik ve idari personele teşekkür etti.
"BAĞIŞLANAN KANLAR YAŞAM KAYNAĞI OLACAK"
Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan ise kampanya çerçevesinde toplanan 1627 ünite kanın vatandaşlara yaşam kaynağı olacağını söyledi. Kampanyaya destek verenlere teşekkür eden Ömer Selim Alan şöyle dedi:
"2012 yılında başladığımız bu yolculuk 2016 yılında da devam ediyor. Her yıl bu etkinliği gerçekleştirerek farkındalık oluşturmaya, Zonguldak’a, BEÜ’yü tüm Türkiye’ye tanıtmaya devam edeceğiz. Kızılay Gençlik Topluluğuna bağlı arkadaşlarımız, Kızılay gönüllülerimiz, şehrimize çevre illerden gelen kan merkezi çalışanlarımız, doktorlarımız, hemşirelerimiz neredeyse 300’e yakın kişiyle gençlerimizin heyecanına ortak olduk. 1627 ünite kan topladık. Yine ses getiren bir rakam oldu. Başta Sayın Rektörüm olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bugün ayrı bir anlamı var. Genel Başkanvekilimiz, Kan Hızmetleri Genel Müdürümüz, genel merkezden yetkili arkadaşlarımız buradalardı. Tekrar Zonguldak’ı gündeme taşıdığımızı düşünüyorum. Zonguldak Kızılay Kan Merkezi olarak bir kanın ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyacı anında onlara en sağlıklı kanı ulaştırmak adın pervane oluyoruz. Bu aldığımız kanlar da vatandaşlarımıza yaşam kaynağı olacak. Hayat verecek."
Öğrenciler, akademik ve idari personel ve diğer davetliler BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek kampanyayı sonlandırdı.