ÇATUROĞLU; “ALAPLI BALIKÇI BARINAĞININ TARAMA İŞLEMLERİ BAŞLADI”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu;Alaplı Balıkçı Barınağının girişinin kapalı olması nedeniyle bir süredir takiplerinde olan Barınağın tarama işlemlerinin bu gün itibariyle başladığını belirtti.

Milletvekili Çaturoğlu, konu ile ilgili basın danışmanlığından yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi: “Alaplı İlçemizde bulunan balıkçı barınağının içinin kum ile dolması nedeniyle bir süredir balıkçı gemi ve teknelerinin barınağa girmekte zorlandıkları ya da barınağa hiç giremedikleri gerek Alaplı Su Ürünleri Kooperatifi yetkilileri gerekse kamuoyunca tarafımıza iletilmişti. Bunun üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler ve girişimler neticesinde geçtiğimiz günlerde barınağın temizlenmesi için protokol imzalanmıştı.

Bu gün itibariyle Tersaneler veKıyı Yapıları Genel Müdürlüğüne ait Dökü 1 Tarama Gemisi Alaplı’ya gelerek, odacıkları ve kum ile dolan Alaplı Limanı girişinin temizlenmesi için tarama çalışmalarına başladı.

İnşallah en kısa zamanda tarama işlemi tamamlanarak, tekrar balıkçı tekne ve gemilerinin rahatlıkla barınağagirişleri sağlanmış olacaktır.

Alaplı Balıkçı Barınağının taranması için talebimize hassasiyet gösteren halen Kıyı Emniyeti Genel Müdürü olan eski Tersaneler ve Kıyı Yapıları ile Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlükleri yapan Hızırreis Deniz’e ve Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum.”