Harun Akın, dün gerçekleştirilen CHP 36.Kurultayı'nda yeniden başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nu kutladı. Muharrem İnce'yi de mücadelesinden dolayı tebrik eden Akın, 'CHP 36.Kurultayı’nda Genel Başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu’nu kutluyorum.
Yalova Milletvekilimiz Muharrem İnce’yi mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum.
2019 öncesi yaşamış olduğumuz bu önemli kurultayı, yönetim yanlışları ile tartışma ortamına iten Divan Başkanı ve yönetimini kınıyorum.
Kurultay sürecinde her iki adayımıza imza vererek ‘’Mükerrer oy’’ tartışmasına neden olan ,kurultay salonunda tartışmaların fitilini ateşleyen ve Kurultayımızın görsel ve yazılı medyada olumsuz gösterilmesi ve yazılmasının önünü açan çift imzacı kurultay delegelerinin acilen disipline verilerek partiden ihraç edilmeleri talebimi, yeni seçilecek genel merkez yönetimi ile buradan paylaşıyorum...
CHP Tüzüğü, bir delegenin iki önerisi olamayacağı kuralına açıkça yer vermişken, iki adaya imza vererek, ülkemiz insanlarının, umut içinde  yüzünü CHP Kurultayı’na çevirdiği bir günde moralleri bozmaya ve emeklerimizi boşa çıkarmaya kimsenin hakkı yoktur..
Önümüzdeki hafta, ayrıca Genel Merkezimize giderek burada sizlerle paylaştığım düşüncelerimi yetkili yöneticilerimize aktaracağım..' dedi