Hamile kadına dördüncü çocuğunu doğuracağı için fırça atan doktor, “Rabia” işareti yaparak “Buna mı güveniyorsunuz?” dedi.
Doktor Bunu Yaparsa!

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde meydana gelen olayda iki aylık hamile Nesime Gülay, muayene olmak için doktor tarafından siyasi tacize uğradığını ve azarlandığını iddia etti. Halkın Sesi’ne konuşan sekiz haftalık hamile Nesime Gülay, tiroit bezlerinin yetersiz çalışması nedeniyle sevk edildiği Atatürk Devlet Hastanesi dahiliye uzmanı İdris Yıldız tarafından dördüncü çocuğuna hamile olduğu için yüksek sesle bağırmak suretiyle azarlandığını belirterek, “Yanımda bulunan komşumla birlikte muayene için içeri girdiğimde doktor kaç çocuğum olduğunu sordu. Üç çocuğumun olduğunu söyleyince eliyle dört işareti yaparak, ‘Buna mı güveniyorsunuz? Bunun anlamı rabia değil. Bu zamanda yanlışlıkla çocuk da olmaz. Çocuğun sakat doğabilir’ diyerek bağırdı. Neye uğradığı mı şaşırdım çünkü siyasetle uzaktan yakından ilgisi olmayan biriyim. Rabia işaretinin de ne anlama geldiğini bilmiyorum. Eve geldiğimde eşime sorup öğrendim. Bir ara çocuğu aldırmak istedim. Yaşadığım bu kötü olay nedeniyle günlerdir uyuyamıyorum” dedi. 

Halkın Sesi muhabirinin sorularını yanıtlayan Nesime Gülay’ın eşi Hüseyin Gülay ise olayı duyar duymaz hastane Başekimi Hasan Tosun ile görüştüğünü, kendisinin gerekli uyarıları yapacağını bildirdiğini söyleyerek, “Eşim o günden itibaren sürekli ağlıyor bir ara çocuğu aldırmayı bile düşündü. CİMER’e gerekli şikayetlerimi yaptım, yasal yollardan da sonuna kadar hakkımızı arayacağız. Çocuk yaparken doktordan mı izin alacaktık. Eşimin yaşadığı psikolojik tramvayı bir düşünün. Doktorumuz, azda olsa düşük riski olduğunu söyledi. Bir doktor hangi hakla hamile bir kadına siyasi gönderme yaparak bağırabilir. Bizim vergilerimizle maaş alan biri ne benim eşime ne de başkasına böyle davranamaz. Başka hastaların da benzer muamele görmemesi için doktor bile olsa yanına kalmamasını istiyoruz” dedi. (Haber Merkezi)