Bülent Ecevit Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 1. Sınıf öğrencileri gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesi ile Zonguldak Kozlu Sahili’ ni temizlediler. Öğrencilerin bu yapmış oldukları örnek davranışlarından dolayı çevrede hem takdir topladılar hem de örnek oldular.

Öğrencilerden oluşan 18 kişilik proje ekibi halkın yoğun ilgi gösterdiği sahil ve çevresinde, öncelikle doğayı korumanın ve geri dönüşümün önemini vurgulayan broşürlere ek olarak dağıtarak eldiven ve çöp poşetleri ile vatandaşlarını kendilerine destek olmaya davet ettiler. Halktan gönüllülerin de katılımıyla Kozlu Sahili’ nden  yüzlerce poşet çöp toplayan öğrenciler, çıkan pet şişeler, bebek bezleri, elektrik kabloları, kıyafetler ve içki şişeleri gibi insan atıkları karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Öğrenciler daha sonra topladıkları pet şişelerin bir kısmını renkli boyalarla süsleyerek ve üzerine basket potası ekleyerek esprili bir hale getirdikleri sembolik bir çöp kutusu tasarladılar. Böylece gerçekleştirdikleri projenin insanlarda daha kalıcı bir etki bırakmayı umut ettiklerini belirten öğrencilerin bu etkinliği halkın yoğun ilgi ve takdiriyle karşılandı.

Bülent Ecevit Üniversitesi  (BEÜ) Sosyal Sorumluluk Projesi Koordinatörü  Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Eda Akbaş ise,  “  Gerçekleştirdiğimizi  proje ile halkımızın doğal emanetlere sahip çıkmaları konusundaki duyarlılıkları artırmayı amaçladık, gençlerimizin enerji ve potansiyellerini toplumsal sorunlara çözümler geliştirecek olumlu yaklaşımlara yönlendirmenin onların bireysel gelişimlerine ve toplumsal refaha katkı sağlayacağı kanaatindeyiz. Bizim bu çalışmalarımıza büyük destek sağlayan öğrencilerimize ve duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum “ dedi.