Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEÜ) 62 farklı ülkeden 522 Uluslararası öğrenci ön lisans, lisans ve lisansüstü alanda eğitim-öğretim gören yabancı uyruklu öğrenciler arasında halı saha futbol turnuvası düzenlendi.
Yabancı öğrencilerin sosyal yetkinliklerinin gelişmesini sağlayabilmek amacıyla 16-22 Mart 2016 tarihleri arasında, Bülent Ecevit Üniversitesi’nde eğitim-öğretim görmekte olan öğrenciler tarafından oluşturulan, içerisinde; Azerbaycan, Fas, Yemen, Afrika, Türkmenistan, Filistin, Afganistan ve karma takım (Mısır, Arnavutluk, Kosova, Cezayir, Suriye) takımlarının yer aldığı 8 ülke takımının katıldığı “BEÜ Dünya Şampiyonası” adı ile halı saha futbol şampiyonası organize edildi.
Uluslararasılaşmaya önem verdiklerini belirten BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer yapılan spor faaliyetinin öğrencileri bir araya getirmek için iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Rektör Özer, “Bülent Ecevit Üniversitesi’ne gelen uluslararası öğrencilerin eğitime, sosyal yaşama ve kültürel alanlara eşit bir şekilde katılımlarına yardımcı olmak, destek vermek bizim için çok önemlidir. Üniversitemizde uluslararası öğrenci sayısının artırılması Üniversitemizin hem dış dünya kültürlerine yakınlığını sağlamak hem de Türkiye’nin kültürünün daha iyi anlaşılmasında büyük önem arz etmektedir" dedi.
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer konuşmasına şöyle devam etti:
"Üniversitemizin uluslararası tanınırlığını arttırmak amacıyla uluslararası öğrencilerin Türkiye’ deki hayatlarını kolaylaştırmayı, onlara Türkiye’yi sevdirmeyi, ülkemizde öğrenim görmeyi özendirici faaliyetler düzenlemeyi ve öğrenim hayatlarının sonunda hem ülkemiz hem de üniversitemiz için fahri elçiler yetiştirmeyi, Uluslararası öğrencilerimize yönelik sosyal, kültürel gezi ve tanıtım faaliyetleri, konferanslar ve çeşitli etkinlikler düzenlenerek uluslararası öğrencilerin, üniversitemizle, diğer öğrencilerle, Zonguldak şehri ve kültürümüzle tanışmaları, kaynaşmaları ve bütünleşmeleri sağlanmaktadır."
"Öğrencilerimiz, Üniversitemizde faaliyet göstermekte olan öğrenci topluluklarına yönlendirilmekte; yelken, halk oyunları, satranç, sualtı sporları, dağcılık ve doğa sporları vb. topluluklara üye olmaları sağlanarak sosyo-kültürel bağlamda aktif olmaları sağlanmaktadır. Bülent Ecevit Üniversitesi’nde öğrenim görmenin ayrıcalığı yabancı ülkelerden gelen öğrencilerimize hissettirilmeye çalışılmaktadır. Bu vesileyle yapılacak olan her türlü faaliyete gönülden destek verdiğimizi belirtmek isterim. Ayrıca turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Turnuvada yer alan tüm takımlara başarılar dilerim."
Öte yandan düzenlenen futbol müsabakaları, Farabi Kampüsü açık spor tesislerinde 22 Mart tarihine kadar 17.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.