Zonguldak’ın en pahalı taşımacılığını yapan Kozlu Belediyesi, otobüs ücretlerine yüzde 20 oranına ulaşan bir zam daha yaparak rekor kırdı 

Hâlihazırda Zonguldak’ın en pahalı taşımacılığını yapan Kozlu Belediyesi, otobüs ücretlerine bir zam daha yaptı. Buna göre yaklaşık beş kilometrelik olan Kozlu-Zonguldak arası, jetonlu binişlerde, yüzde 17,5 artışla, 2,35 lira oldu. Zonguldak-Tıp Fakültesi güzergâhı, jetonlu binişlerde 2,60 liraya çıkarılırken, kartlı tüm binişlerde, 10 kuruş indirime de gidildi. Belediye en büyük zammıysa, öğrencilere yaptı. Önceden 1,25 lira olan öğrenci biniş ücreti, yüzde 20’lik zamla, 1,50 liraya çıkarıldı. 

KOZLU BELEDİYESİ VATANDAŞINI SOYDURUYOR

Kozlu Belediyesinin taşımacılık hizmetine yaptığı zam vatandaşların tepkisini çekti. Zonguldak ile Kozlu arasının dümdüz olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Kozlu-Zonguldak arasında, çok daha zorlu olan üst yolda sefer yapan minibüsler, 2 liraya taşımacılık yaparken, sözde belediye, çok daha kısa yolda, 2,35 liraya insan taşıyor. Üstelik küçücük araçlara, insanlar, balık istifi yığılarak taşınıyor. Akıl almaz derecedeki kalitesiz hizmet, son derece pahalı yapılıyor. Bu düpedüz soygundur. Yüklenici firma ile suç birliği içindeki Kozlu Belediyesi de, vatandaşını soyduruyor” dedi. 

KOZLU HALKINA ZULÜM YAPILIYOR, KAYMAKAMLIK SEYREDİYOR

Hizmetin sunumunda da pek çok sorun olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Doğru düzgün altyapısı oluşturulmadan, kartsız binişler yasaklandı. Bu durum, pek çok vatandaşın mağduriyetine neden oldu. Kozlu ile Zonguldak arasında hiçbir yerde, jeton satış noktası yok. Ara duraklarda olup da kartlarında kredi kalmayan, ya da jetonu olmayan vatandaşlar, araçlara alınmıyor. Üstelik o hatta, insanların yaralanabileceği başkaca bir taşımacılık sistemi de bulunmuyor. Kozlu Belediyesi büyük kentlerle aynı uygulamanın yapıldığını söyleyerek kamuoyunu aldatıyor. Oralarda cep telefonuyla bile kartınızı yüklemeniz mümkün. Ayrıca pek çok yerde, 90 dakika içinde, kaç kez binilirse binilsin, tek jeton sayılıyor. Buradaysa, Kozlu halkına, resmen zulüm yapılıyor. Kaymakamlık, Valilik de bunu seyrediyor” dedi.