Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından 24-26 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenen Teknik Çalışma Ziyareti kapsamında, Zonguldak İl Genel Meclis Başkanı Vacit Durdubaş programda yerini aldı.

Programa Zonguldak Valisi Ali Kaban, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Karabük TSO Başkanı Sedat Namal, Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır, BAKKA Genel Sekreter Vekili İDRB Başkanı Hakkı Yavuz Toplu ve BAKKA yetkilileri katıldı. Teknik çalışma programı 24 Kasım 2014 Pazartesi günü T.C. Seul Büyükelçiliği ve T.C. Seul Ticaret Müşavirliği ziyaretleri ile başladı. Daha sonra Kore İthalatçılar Birliği (KOİMA) ziyareti ile ilk gün programı tamamlandı.

Ziyaret hakkında bilgi veren Zonguldak İl Genel Meclis Başkanı Vacit Durdubaş, "Kalkınma Ajansımız ile birlikte bölgemizin gelişmesi adına çalışma ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Çalışma ziyaretlerinin amaçları arasında, Bölgemizdeki demir-çelik fabrikaları (ERDEMİR-KARDEMİR) ve POSCO Demir-Çelik fabrikaları arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi, fabrikaların varlığının kümelenmeye ve yan sektörlerin gelişimine etkilerinin incelenmesi, Filyos Vadisi Projesi gibi içerisinde havaalanı, serbest bölge, endüstri alanı ve liman bulunan Incheon Serbest Ekonomi Bölgesinin (IFEZ) incelenmesi, Filyos Vadisi Projesinin kurgulanması, bölgeye etkileri ve yönetimi hususu incelenmesi, gibi konular bulunmaktadır. İlk Gün programımız sona erdi. Teknik Çalışma ziyaretimizin sonucunda bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Çalışma programlarına 25 Kasım tarihinde, İnheon Limanı, Compact Smart City (İFEZ) (İncheon Serbest Ekonomi Bölgesi) , POSCO Arge Merkezi, İnheon Teknopark ziyaretleri ile devam edecek.