CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, "Zonguldak’ımızın kurtuluşunun 100.yılında ve Uzun Mehmet’i anma gününde tüm Zonguldaklıları kutluyor; Ülke ekonomisinin ,gelişmişliğinin ,kalkınmasının ve refahının uğruna en büyük yurtseverliği  göstererek ,canlarını feda eden madencilerimizi sevgi, minnet ve rahmetle yad ediyor, anıları önünde saygıyla eğiliyorum" dedi. 
Uzun, açıklamasında şunları söyledi:
"Kömürle var olmuş, yurt ekonomisine derman olmuş, demire çeliğe can olmuş, ürettiği elektrikle  ülkesine aydınlık olmuş bir kent Zonguldak. Üstelik de Cumhuriyet’in ilk kenti..
Kurtuluşun hikayesi de ;genç Cumhuriyet  ve onun geleceği için çok gerekli olan taşkömürünün yabancıların ellerinden alınarak ulusallaştırılması ile iç,içe geçmiş ve taşkömürü kadar korlaşmış bir gerekçeye dayanmakta.
Hiç kolay değildir ;demir ağlarla örerken yurdun dört tarafını, binlerce maden şehidini de bezenmiş bu toprakların koynuna atabilmek.
Gün gelip ;Dolmabahçe önlerinde ki işgal günlerine ait savaş gemilerinin İstanbul’u ele geçirmeleri gibi ,kilometrelerce uzaklardan ithal kömür taşıyan gemilerin Zonguldak Limanı önüne demirlemeleri bile, taşkömürünün  anavatanı olan bu şehirde bizi bir türlü kendimize getiremedi!
Küreselleşme ,küçülen dünya ölçeğinde dünya ticaretinin yeniden yapılanması ,verimlilik teraneleri ve dayatmaları ile ulusal kaynaklarımızı ,yer altı servetlerimizi sistemli bir gözden düşürme ve zaman içerisinde elden çıkartma planları günümüzde de sinsice uygulanmaya devam etmektedir.
Başlangıçta da ifade ettiğim gibi kömürle var olan bir şehre; ‘’Bugün bu şehrin bütün silüetini  değiştiren yeni eserler katıyoruz‘’diyen siyasetçilerin sözlerinin ne anlam ifade ettiğini halkımızın takdirine bırakıyoruz.
İktidarlarının 19. yılında bir taraftan bu şehri ’’Enerji üssü yaptık, yapıyoruz’’ sözlerine karşılık, kendi sorumluluklarını unutarak pişkin bir şekilde ‘’TTK ve GMİS’’i kömürün geleceği ile ilgili ortak bir çalışma programı yapmıyorlar !!  diye ortalığa çıkan bir siyasi zihniyetin bu şehre  bu konuda hiçbir şey veremeyeceği çok açıktır.
Binlerce ton taşkömürü yerin altında ülke ekonomisine kazandırılmayı beklerken ,işsiz gençlerin başka kömür diyarlarına göçleri devam ederken ,ülkeyi yönetenlerin taşkömürü üretimi konusunda ki belirsizlikleri ,hedefsizlikleri  hiç değişmeden aynı şekilde devam ederken, yılda bir kez bugüne farklı anlamlar yüklemenin kimseye faydası olmayacaktır.
Zonguldak’ımızın kurtuluşunun 100. yılında ve Uzun Mehmet’i anma gününde tüm Zonguldaklıları kutluyor ; Ülke ekonomisinin ,gelişmişliğinin ,kalkınmasının ve refahının uğruna en büyük yurtseverliği  göstererek ,canlarını feda eden madencilerimizi sevgi ,minnet ve rahmetle yad ediyor, anıları önünde saygıyla eğiliyorum."