CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Ezun, siyasi boyuta taşınan ensest ilişki konusuna değindi. Partilerinin Kadın Kolları Başkanı Merve Kır'ın bölge adı telaffuz etmesini yanlış bulmakla beraber bunun Türkiye'nin yarası olduğu gerçeğini değiştirmeyeceğini kaydetti. 
Uzun, "İl Kadın Kolları Başkanımız çok önemli bir soruna dikkat çekmek istemiştir. Bu soruna dikkat çekmek isterken bölge adı belirtmesi yanlış olmuştur. Ama bu yanlış ensestin sadece ilimizde değil tüm Türkiye'nin kanayan yarası olduğunu değiştirmemektedir." şeklinde konuştu. 
Ebru Uzun'un konuya ilişkin açıklaması şöyle:
"25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde İl Kadın Kolları Başkanımızın yaptığı açıklamanın içinden bir cümleyi alıp gerçek soruna odaklanmayı engelleyen ve son günlerde CHP içinde siyaset yapan herkese karşı başlatılan sindirme, susturma, linç etme çalışmalarınızın bir işe yaramayacağını söylemek isterim. AKP'li troller vasıtasıyla kendilerinden olmayan herkesi hedefe oturtuyorlar.
İl Kadın Kolları Başkanımız çok önemli bir soruna dikkat çekmek istemiştir. Bu soruna dikkat çekmek isterken bölge adı belirtmesi yanlış olmuştur. Ama bu yanlış ensestin sadece ilimizde değil tüm Türkiye'nin kanayan yarası olduğunu değiştirmemektedir.
Ensest, en geniş tanımı ile çocukların aile üyeleri ya da akrabaları tarafından cinsel olarak istismar edilmesidir. Ensest konusunda pek çok kurumun sorumluluğu vardır. Çocuk Esirgeme Kurumu, avukatlar, hekimler, psikologlar, çocuk psikiyatrileri vs. kurumlar-meslekler arası işbirliği olmadığı sürece bu sorunun çözümü bireysel çalışmalara kalıyor. Aklı selim vicdan sahibi insanlar olarak ne yapabiliriz diye kafa yormak yerine, asıl sorunun özünü yok sayıp konuyu başka yerlere çekiyorlar.
Yapılan araştırmalar şunu göstermekte; Toplumun gözünde ensest, cinsel bir saldırı olarak görülmenin ötesinde, mağdur ve ailesinin namusunun kirlenmesi olarak algılanıyor ve saldırgandan önce mağdur ve anne suçlanabiliyor. Bu durum, aileler ensesti fark etseler bile harekete geçmelerini engelleyen bir etken olabiliyor. Saldırgan da, bu namus anlayışı içerisinde gizlenebileceği çok iyi biliyor. Çocuk, yaşadıklarından rahatsız olsa da, bunun yanlış olacağını bilemeyecek ve bunu ifade edemeyecek kadar küçük olabilir. Çocuk kendini suçlayabilir, bunun sadece kendi başına geldiğini sanabilir; kendini yalnız, suçlu ve çaresiz hissedebilir. Çocuk, yaşadıklarını kimseye anlatmaması için tehdit ediliyor olabilir.
Bu gerçeğe değil de bölge adına takılanlar "O çocuklar" bağırsa da duymayacaksınız demek ki !!!
Ama biz 'O çocukları' duymak seslerine ses olmak zorundayız..."
(Halkın Sesi)