Memur-Sen Konfederasyonu Eğitim Bir-Sen sendikası il Divan kurulu toplantısı gerçekleştirildi.
Zonguldak Memurlar Lokalinde düzenlenen toplantıya, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Memur- Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Sağlık- Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, Enerji- Bir Sen Şube Başkanı Sedat Güngör, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Kemal Günrükçü, İl Sağlık Müdürü Bilal Cin ve sendikacılar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Sadettin Dede, katılımcılara çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Ardından konuşan Memur- Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar şunları söyledi:
“1 Kasım seçimleri öncesi birlik dedik beraberlik dedik. Seçim sonrası ise hamd olsun ülkemiz adına gurur verici bir tablo ortaya çıktı. Siyasi manada istikrarlı bir hükümet kurulması aşamasına geldi. Ama hükümet kurulması aşamasında bizim öncelediğimiz önceliklerden farklı sesler çıkmaya başladı. Nedir bu. Biz Türkiye’nin birikmiş o kadar sorunu varken sınırlarımızın etrafı ateş çemberine dönmüşken bir bakıyorsunuz henüz daha hükümet kurulmadan kamuoyunda dolaşan gündem maddelerine baktığımızda gündeme gelen 657 sayılı Devlet Memurlarıyla memurun iş güvencesinin kaldırılmış olduğunu görüyoruz. Biz siyasi iktidara sonuna kadar evet diyoruz ama öncelikle şunların bilinmesini istiyorum. Siyasi irade henüz hükümet kurulmadan memurun iş güvenliğini masaya yatırmak yerine bize öncelikle yapması gereken memurla kıyaslama yapmak istiyorsanız memur ve emeklinin maaşlarını eşitleyin o zaman gelin memurun emeklinin ikramiyesini eşitleyin o zaman buradan başlayın. Yoksa sadece memurun iş güvencesini konuşursanız Türkiye’nin başka sorunlarını ötelerseniz burada bir sıkıntı olduğunu belirtmek istiyorum.”
Ardından konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, 13 yıllık AK Parti İktidarında gerek eğitim gerek ekonomi gerekse diğer konularda birçok yeniliklere birçok değişimlere yol açan bir siyasi parti olduklarını ifade ederek şunları söyledi:
“13 yıllık AK Parti İktidarında gerek eğitim gerek ekonomi gerekse diğer konularda birçok yeniliklere birçok değişimlere yol açan bir siyasi partiyi hep beraber izledik. Bizim çocukluğumuzda acaba bir gün Türkiye’de buda olur mu bir gün Türkiye bu yabancılarla dünyanın güçlü ülkeleriyle aynı seviyelerde olur mu ? hep bunları çok düşünmüştük. Çünkü üstümüzde bıkkınlık ve yılgınlık vardı üzerimizde ama elhamdülillah görüyoruz ki bunların hepsinin birer birer gerçekleştiğini hep beraber rüyaların gerçeğe döndüğünü görüyoruz. Bunlar yeterli mi elbette değil. Hep beraber gece gündüz bu yolda çalışacağız. Sizleri de Memur- Sen olarak bütün sendikalarımızı bu kutlu yürüyüşümüzde yol arkadaşımız olarak görüyoruz.”
Programda son olarak konuşma yapan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa ise Gelişmiş ülkelerde sivil inisiyatifler sendikalar yasalara şekil verirken, rol alırken milletin isteklerine taleplerine tarihine ve geleceğine uygun adımlar atılabilmesi için değişim ve dönüşümleri ana unsurları olan yasalar teşkil ederken sendikalarda sivil inisiyatiflerle burada yapıcı unsurlar olarak yer alırlar dedi. Az gelişmiş ülkelerde ise yasalar sendikalara sivil inisiyatiflere ve milleti şehit verdiğini söylen Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti Osmanlı mirası üzerinde yeniden kurgulanırken askerin yönetimi memurunda vaziyeti üzerine inşa edilmiş bir devlettir. O yüzden bu ülkede zenginlik birilerine pay olarak verildi besleme zenginler yaratıldı. Bu zenginlere verilen medya sayesinde algılar olgulara olgular algılara dönüştürüldü. ayaklar baş oldu başlarda maalesef ayak olmak zorunda bırakıldı. Bu ülkede insanlar arasına bölgesel farklılıklarıyla mezhebi farklılıklarıyla, etnik farklılıklarıyla ve sosyal statü farklılıklarıyla fay hatları döşendi ve uygun göründüğünde on yılda bir bu fay hatları harekete geçirilerek ülkenin sosyolojisi, ekonomisi, politikası, huzuru tarumar edildi. Her darbe döneminden sonra sivil inisiyatifler hedef olarak seçildi yöneticileri sürgüne gönderildi ve mal varlıklarına el konuldu. Bu ülkede yeter söz milletindir dediği için bir başbakan asıldı iki bakanıyla birlikte faili meçhul cinayetler işlendi katliamlar yapıldı. Failleri millete hep meçhul kaldı” şeklinde konuştu.