Kozlu Ortaokulu mezunlarından 67 Tantuni İşletmesinin sahibi Orçun Öztürk, vefa göstererek okuduğu okulun bilgisayar sınıfını yeniledi. Kaymakam ve ilçe milli eğitim müdürü ile diğer yetkililerin okul ziyaretinde gördüğü “Robotik Kodlama Sınıfı” ziyaretçilerden tam not aldı.

 “VALİ BEYLE GÖRKEMLİ BİR AÇILIŞ YAPALIM”

Zonguldak Vali Yardımcısı ve Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ergi, beraberindeki İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Yılmaz, Kozlu Şube Müdürleri Yakup Keleş, Sevgil Çolakbay, Okul Müdürü Tuncay Korku, İşadamı Orçun Öztürk ve ailesi ile birlikte Kozlu Ortaokulu’nu ziyaret etti. Kaymak Ergi, ziyaret sırasında gördüğü yeni Robotik Kolama Sınıfı’na hayran kaldı. Genç işadamı Orçun Öztürk’e duyarlılığı için teşekkür eden Kaymakam Ergi, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş nezaretinde resmi bir açılış gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Kozlu Ortaokulu Müdürü Tuncay Korku, Orçun Öztürk’ün geçmişte okulun öğrencisi olduğunu, kendisinin talebi üzerine bilgisayar sınıfını çok daha güzel bir şekilde donatarak eğitim gördüğü sınıfa kalıcı bir hizmet verdiğini kaydetti.

67 Tantuni İşletmecisi Orçun Öztürk ise “İnancım gereği bir şeyler yapmaya çalıştım. Ticari anlamda da bir takım çalışmalarımız var. Ama bu başka bir şey… Huzur verici bir gün yaşadık. Bu özel güne annem, babam, kardeşim, yeğenim ve çalışma arkadaşlarım da şahit olmak istediler. Buraya kadar geldikleri için onlara da teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Öztürk’ün öğretmenlerinden Esra Korku da kendilerine bu imkânı sağlayan öğrencisiyle gurur duyduklarını sözlerine ekledi.

Baştan sona yenilenen Robotik Kodlama Sınıfı’nda ders gören öğrenciler de yeni sınıfından memnun. Bilgisayar sınıfının daha kullanışlı hale geldiğini ve vakitlerini bu sınıfta geçirdiklerini belirten öğrenciler, “Bizlere bu ortamı sağlayan büyüklerimize teşekkür diyoruz” dedi.

Haber-Foto: Abdullah Karabacak