KAHVECİ; “TÜRK EĞİTİM SEN VE TALİP CEYLAN KENDİ İŞİNE BAKSIN”

Eğitim İş Yönetim Kurulu adına yazılı bir basın açıklaması yapan Başkan Metin Kahveci Türk Eğitim Sen’i eleştirdi.
Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Ceylan'ın açıklamalarına tepki gösteren Kahveci, "
Talip Ceylan'ın kendisine güveni varsa genel başkanımızla Ankara’da istediği platformlarda  hodri meydan diyoruz" dedi.

Kahveci'nin açıklaması şu şekilde;

"Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Ceylan Zonguldak Öğretmen evinde  yaptığı toplantıda  sözde Diyarbakır anneleri nedeniyle ihraç edilen 7 kişi ile ilgili açıklamaları (oysa ihraç nedeni farklı olup , EĞİTİM İş’in tüzüğüne aykırı  davranışlarda bulundukları için ihraç edilmiştir)  daha öncede Şahin Öner’in açıklarıyla aynı olması Eğitim İş’e organize bir şekilde ülkemizin her yerinde saldırdıklarını göstermektedir. Tam bir fırsatçılık ve tetikçilik  yaparak  yangıdan mal kaçırma işine soyunması  ne kadar samimiyetsiz ve ne kadar güvensiz  bir sendika  görünümünü verdiklerini kanıtlamaktadırlar. Eğitim İş’i bu ihraçlarla  birlikte bölücülere destek veriyor algısı yaratılması gaflettir, cehalettir ve gerçekleri saptırmaktır.  Sendikamıza yapılan  ve tek bir merkezden tertiplenen bu davranışı nefretle ve şiddetle kınıyoruz. Ülkemizde bu kadar devasa sorunlar varken Eğitim İş’le uğraşılması  bizim ne kadar doğru ve ciddi bir sendika olduğumuzu göstermektedir. Demek ki Eğitim İş Türkiye Sendikası olmuştur. Bu tür açıklamalar beyhude açıklamalar olup ulusal kulvarlarda yürüyenleri kırmaktan başka bir şey değildir.  Buradan  Türk Eğitim Sen’e malzeme  çıkmaz. Talip Ceylan kendisine güveni varsa genel başkanımızla Ankara’da istediği  platformlarda  hodri meydan diyoruz. Buyursun gelsin hangi sendika  yanlış yapıyor, hangi sendika Atatürk ilke ve devrimlerinin yanında, hangi sendika emekten yana , hangi sendika bölücü, hangi sendika  tarikatçı, hangi sendika ırkçı ,hangi sendika laik hangi sendika demokratik,  hangi sendika partisinden emir alıyor ,hangi  sendika emperyalizme karşı  tam bağımsız Türkiye’yi savunmaktadır. Bu konularda kim haklı, kim haksız ,tarafsız bir platformda tartışmaya davet  ediyoruz.

Eğitim İş’i kimse tehdit edemez

Aynı açıklamaları Şahin Öner’de yaparak Eğitim İş’e aba altından sopa göstererek külhanbeylik taslamaktadır. Eğitim İş’i kimse tehdit edemez, güneş balçıkla sıvanmazbize atılan çamurlar bize bulaşmaz ,duvara çarpar karşı taraf altında kalır.  Eğitim İş bu tür tehditlere alışmış olup hepsini ters köse yapmıştır. Biz demirden korksaydık trene binmezdik. Biz hiçbir zaman basın önünde tartışmalardan kaçan, korkan  bir sendikacı olmadık. Her zaman hazırız. Özellikle hiç kulak vermediğiniz  Zonguldak Valiliği binasında Atatürk’ün gençliğe hitabesini kaldırılan ve yerine Gümeli  Porsuk  ağacının  asılı olduğu reklam panosunun altında olmasını  arzu ederiz.

Eğitim İş kimseden emir almaz

TES söz konusu Diyarbakır anneleri ile ilgili açıklamaları  nedeniyle ihraç edildiği öne sürülen kişileri savunarak yaptıkları  açıklamaları, konunu aslını bilmeden ,öğrenmeden yapılan beyhude açıklamalardır. En  azından bize konu ile ilgili nezaketen sorsalardı bu sorunlar yaşanmayacaktı.  Zaten TES üyeleri de öyle söylüyor. Bizim için niyetleri bir kez daha ortaya çıkmıştır.  Biz TES’in hiçbir zaman iç işlerine karışmadık. O zaman bizde TSE’de neler olduklarını yazmamız mı gerekiyor? Her sendikanın tüzüğü ve  kendine göre kuralları vardır. Bu kurallar uygulanırsa sendika olur. Eğer kurallar çiğnenirse  herkes istediğini  yaparsa orada sendika kalır mı? Bu konuda yapacağımız tartışmalardan TES  ne kadar hata yaptığını görecek ve aynı yedi kişi gibi  çukura düşecektir. Bu çukur Kandil, Bekaa da apo tarafından çiçekle karşılan AKP’nin bastonunun siyasi izdüşümü ile aynı yerdedir.  Bizim evin içinden size ne? Sucu varmış ihraç etmişiz, etmeyiz size ne? Diğer STK’larda  da aynı   durumlar  uygulanmıyor mu? Sonra pişmanlık olur doğruyu kavrar, affı istenir vb geri döner, dönmez bunların hepsi mümkündür. Türkiye hukuk devleti değil mi? Eğitim İş’i hiçbir gurup ,hiçbir parti terbiye edemez. Eğitim İş kimseden emir almaz. Bizi hiç  parti yönetemez. Bizi üyelerin aldığı kararlar yönetir. Bizi başkaları  ile karşılaştırmayın.

Vatan, Millet, Sakarya, edebiyatları iş yapmakla mükelleftir. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.  Vatan ve millet sevgisi kimsenin tekelinde değildir. Çok büyük vatan sevginiz varsa buyurun Suriye’ye buyurun, Kandile gidin savaşın. Sizi tutan mı var? Şunu bilin ki AKP ile emperyalizme karşı mücadele olmaz.

Türk Eğitim Sen ve Talip Ceylan kendi işine baksın

Biz vatanımıza da, milletimizi de Atatürk ilkelerine sizlerden daha çok değer veriyoruz. Ve bunu da davranışlarımızla kanıtlıyoruz. Siz Laiklik ilkesine ne kadar sahip çıkıyorsunuz? Yoksa altını mı oyuyorsunuz?  Laiklik yoksa nasıl Atatürkçü olacaksınız? Türbanı EBS kaptırmayalım diye( aslı varken taklidine kimse müdana etmez, ayrıca okullarda kim öğretmen ,kim öğrenci ,kim veli , belli değil, işte sizin ürününüz sivil itaatsizlik )  sadece yüksek öğretim için ortaklaşmışken,   okullarda sivil itaatsizliğe neden olan ,  ana sınıfları da kapatarak tarikat ve cemaatlerin fink atmasına vesile olduk mu? Olmadık mı? Resul Akay’a emek yürüyüşünden sonra   rahat hazır komutuyla kim hançerledi?  Bircan Akyıldız döneminde (yetkili sendika olduğunuzda) 2005 tarihinde hükümetle 5 tllik sendika aidatının devlet tarafından ödenmesi karşılığında  yüzde 2.5 artı 2.5tl razı olarak toplu sözleşme imzalamadınız mı? Eski başkanınız Salih Alemdar’a milliyetçi sözü verenler  başkanı ekarte edilirken derin müslümanların ve teftiş kurulu başkanının rolü oldu mu? olmadı mı? Eski genel başkanınız  İsmail Koncuğun  referanduma hayır  oyu vereceğim dediği için başına gelenleri sendika genel merkezine girmemesi için kimler nöbet tuttu mu? tutmadı mı?  Eski genel başkanınızın mecliste verdiği TC, Andımız ve 3600  ek gösterge önergelerine  çekimser kalan siyasi anlayışa karşı hangi eylemleri yaptınız, yoksa görevden alınırız korkusu mu yaşadınız? İsmail Koncuk ve Fahrettin Yokuş ile resim çektirebilir misiniz?Talip Ceylan  ve Şahin Ören Diyarbakır olaylarını  Eğitim İş’in kara lekesi (bölücü) ve gerçek yüzü olarak  değerlendirenler bunlara önce(daha çok var) yanıt versin ondan sonra Eğitim İş’i eleştirsin.

Biz Eğitim İş olarak Atatürk ilke devrimlerine bağlı, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirerek yolumuza devam edeceğiz. Kamu oyuna saygı ile duyurulur."