Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği 10. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Yağmurlu ve soğuk havaya karşın Eğitim Sen üyeleri başta olmak üzere siyasi partiler ile kardeş demokratik kitle örgütü üye ve yöneticilerinin katılımı üst düzeydeydi.

Temsilcilik merkezinden yapılan açıklamaya göre Çaycuma Belediyesi SEKA Sosyal Tesislerinde yapılan Genel Kurula; Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Eğitim Sen Zonguldak Şube Kadın Sekreteri Meral Küçükyılmaz, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt, SES Çaycuma Temsilcisi Yüksel Düzlü, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Çaycuma Temsilcisi Ali Rıza Çetin, CHP Kadın Kolları Üyeleri Aysel Tanfener Köktürk ve Nurcan Ünal Eliş, CHP Zonguldak Anayasa Komisyonu Başkanı Merter Mankal, Selüloz İş Sendikası eski Genel Merkez Yöneticisi ve eski Çaycuma Şube Başkanı İlhan Aktaş, SES eski Çaycuma Temsilcisi Nuray Kamit, ADD Zonguldak Şube eski Başkanı Dr. Kemal Yurtbay, Final Kurs Müdürü Mehmet Çalova, Köy Enstitüsü ve Öğretmen Okulu mezunu emekli öğretmenlerden Saim Şen, Afet Köktürk, İsmet Kalfa, Fikret Kilit, Ferdane Kilit, Gürler Sesli’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda emekli öğretmen katıldı. Selüloz İş Sendikası Çaycuma Şube Başkanı Süleyman Karakabak ve ADD Çaycuma Şube Başkanı Kıvılcım Kalyoncu tarafından dayanışma mesajları gönderildi.

GÜNSAN; “ÇAYCUMA’DA YAŞANAN OLUMSUZLUKLARA KARŞI EĞİTİM SEN TEK BAŞINA MÜCADELE EDİYOR”

Divan Başkanlığını Alparslan Çavuş, Divan Üyeliklerini ise Eren Usta ve Özcan Topçu’nun yaptığı Genel Kurulda Eğitim Sen Çaycuma Temsilci Gökhan Taner Günsan tarafından açılış konuşması yapıldı, Faaliyet Raporu okundu. Günsan Eğitim Sen’in zor günlerin sendikası olduğu söyleyerek, Eğitim Sen de örgütlenme çağrısı yaptı. Günsan, Çaycuma’da yaşanan olumsuzluklara karşı tek başına Eğitim Sen’in mücadele yürüttüğünü söyledi. Örgütlü mücadeleyi kesintisiz sürdüreceklerini vurgulayan Günsan üyelerinin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti. Yürütme Kurulu üyesi Mahir Akşan  Mali Raporu okudu.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, SES eski Çaycuma Temsilcisi Nuray Kamit, CHP Zonguldak Anayasa Komisyonu Başkanı Merter Mankal, Eğitim Sen Zonguldak Kadın Sekreteri Meral Küçükyılmaz ve Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol tarafından birer konuşma yapıldı.

KANTARCI; “KENDİMİ ARANIZDA ÇOK MUTLU HİSSEDİYORUM!”

Genel Kurulda bir konuşma yapan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, gündeme ilişkin düşüncelerini paylaştı.

Kantarcı şöyle dedi; “Konumum gereği birçok kurum ve kuruluşun etkinliklerinde bulunuyorum. Sanıyor musunuz ki hepsine isteyerek katılıyor, mutlu oluyorum? Kimi toplantılara ayaklarım geri geri giderek katılıyorum. Ancak, Eğitim Sen Genel Kuruluna gelirken, yani sizin aranızda olurken gerçekten mutlu oluyor ve isteyerek katılıyorum.

Bugün ülkemiz çok önemli bir oylamaya doğru adım adım sürükleniyor. Parlamenter demokrasiden tek adam iktidarına doğru itiliyoruz. Bu halk oylamasında hepimize düşen görev bütün gücümüzle bu değişikliğe karşı “Hayır” oyu kullanılmasını sağlamaktır. Bana göre bu önümüzdeki ikinci bir Kurtuluş Savaşıdır. Bu anayasa paketi mutlaka reddedilmelidir. İnanın ki bu paket halk tarafından reddedilirse bu demokrasimizin önemli bir zaferi olacaktır. Ülkemizin geleceği bizim yapacağımız çalışmanın başarıya ulaşmasına bağlıdır. Ben birey olarak bu oylamada “Hayır” denilmesi için çalışmalara başlamış bulunmaktayım. Ülkemizin geleceği, demokrasisi, ekonomisi bu paketin reddedilmesini gerektirmektedir!”

AKYOL; “EĞİTİM SEN YALNIZCA KENDİ ÜYELERİNİN DEĞİL AYRIM YAPMAKSIZIN MAĞDUR EDİLEN TÜM EĞİTİM EMEKÇİLERİNİN YANINDADIR”

Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol Eğitim Sen’in yalnızca kendi üyelerinin değil ayrım yapmaksızın mağdur edilen tüm eğitim emekçilerinin yanında olduğunu belirtti. Hukuksuzca açığa alınan 10 binin üzerinde Eğitim Sen üyesinin görevlerine döndüğünü belirten Akyol, “Sendikalar içerisinde en az Eğitim Sen üyesi ihraç edilmiş durumdadır. Sendikal faaliyetler nedeniyle hukuksuz bir şekilde açığa alınan ihraç edilen üyelerimizle maddi, manevi dayanışma içinde olduk, olmaya devam edeceğiz. Hukuksuz ihraçlarla ilgili Genel Merkezimiz tarafından gerekli davalar da açılmıştır. Umudu daha da büyütmek için Eğitim Sen’de örgütlenelim.” dedi.  MEB tarafından değiştirilmek istenen müfredata ilişkin de bilgi veren Akyol, sendika olarak alternatif bir rapor hazırlayacaklarını söyledi.

Eğitim Sen Zonguldak Şube Kadın Sekreteri Meral Küçük Yılmaz, Eğitim Sen’in mücadeleci bir sendika olduğunu söyleyerek, “Eğitim Sen haksızlıklara karşı hep alanlardaydı, alanlarda olmaya devam edecek” dedi.  SES eski Çaycuma Temsilcisi Nuray Kamit Eğitim Sen’in mücadele eden yanında olmak gerektiğini söyledi. CHP Zonguldak Anayasa Komisyon Başkanı Merter Mankal, olası bir Anayasa değişikliği referandumunda neden “Hayır” denmesi gerektiğini açıkladı ve birlikte “Hayır” deme çağrısı yaptı.

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Yapılan seçimler sonucunda Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği Yürütme Kurulu Üyeliklerine Gökhan Taner Günsan, İlknur Oral, Mahir Akşan, Tuna Ölger ve Zeynel Bakıcı seçildi. Yedek üyeliklere ise Çağdaş Aksakal, Elif Yan, İsmail Akyol, Erol Ağan ve Orhan Çakmak seçildi. Ayrıca 53 kişilik Eğitim Sen Zonguldak Şube Üst Kurul delegesi de seçildi.