Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği Yürütme Kurulu üyeleri Çaycuma Baro Temsilcisi Avukat Çiler Girgin Başoğlu'nu ziyaret etti. 

 

Ziyarette konuşan Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Zeynel Bakıcı, baroların ve avukatların haklı mücadelelerinde yanlarında olduklarını söyledi. Çaycuma Baro Temsilcisi Çiler Girgin Başoğlu ziyaret nedeniyle Eğitim Sen'e teşekkür etti. 

 

"Savunma susmayacak, barolar yalnız değildir" diyen Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Zeynel Bakıcı şunları söyledi: "Yasama, Yürütme, Yargı ayrılığı ve bağımsızlığının büyük oranda ortadan kaldırıldığının son örneği yargının temel ayaklarından olan savunmaya yönelik iktidarın sistematik baskısı ve etkisizleştirme girişimleridir.

 

İktidar, yedeğine alamadığı, borazanı yapamadığı diğer muhalif kurum, kuruluş ve kişilere yönelik etkisizleştirme ve susturma politikalarını bu kez barolar ve meslek örgütlerine yönelik yapmaktadır.

 

Emek ve meslek örgütlerinin iç işleyişine müdahale etmek isteyen, böl-parçala-yönet politikasıyla kimisini yedeğine almayı, geriye kalanları güçsüz bırakmayı hedefleyen düzenlemeye karşı çok sayıda baronun gösterdiği haklı tepki ve yürüyüş eylemi geniş kesimlerde yankı ve destek bulmuştur.

 

'Susmuyoruz' diyen çok sayıda baro iktidarı 'suçüstü' yakalamıştır.

 

Yürüyüşün amacını çarpıtma girişimi tutmayacınca iktidar saldırı politikasını devreye sokmuş, anayasadaki açık maddeleri hiçe sayarak baro başkanlarının, avukatların Ankara’ya girişini engellemiştir. Baro üyelerinin mahkemelerde yıllardır savundukları toplantı, gösteri ve yürüyüş hakkını bu kez Ankara girişinde ifade etmelerine polis zoruyla müdahale edilmiş, kimi baro başkanları darp edilmiştir. Kararlı mücadele sonunda 27 saat sonra yürüyüşe izin verilmiştir. 

 

Temel hak ve özgürlüklerin bu kadar aleni ve pervasızca kullanılamaz hale getirilmesini, şehre girişlerinin engellenmesini kınıyor, protesto ediyoruz.

 

'En kısa sürede Meclis gündemine getireceğiz' dedikleri yasa düzenlemesi geri çekilmelidir.

 

Eğitim Sen; baroların, avukatların hepimizin haklarını savunma, demokrasinin temel kurallarına ve anayasal haklara sahip çıkma, meslek onurlarını korumak için gerçekleştirdikleri yürüyüşü selamlamakta, dayanışma duygusunu ifade etmektedir."

(Haber merkezi)