Zonguldak'ın kırsal kesimlerinde okul servislerinin gitmediği yerlerde, patpatla taşımacılık yapılıyor. Öğrencilerin, her yıl onlarca vatandaşın hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin yaralandığı pat pat tabir edilen tarım araçlarıyla okuluna gitmek zorunda bırakılması tepkilere neden oluyor. 

Öte yandan Milli eğitimin ihaleye çıkmasına rağmen taşımalı eğitim yapan araç temsilcileri, ücretlerin düşük tutulmasını gerekçe göstererek kırsal kesime taşımacılık yapmaya yanaşmıyor. Bölgedeki vatandaşlar ise konunun çözümü için başta Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz olmak üzere yetkililerin yardımını bekliyor. 

Özellikle Alaplı'nın köylerinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Temmuz ayından bu yana taşımalı eğitim için 3 defa ihaleye çıkmasına rağmen ihaledeki ücretleri düşük bulan araç temsilcilerinin bu ihalelere yanaşmadığı ortaya çıktı.

Alaplı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Doğan Bostancı, yetkililere seslenerek, "14 defa ihaleye çıkıldığı halde katılım olmadığından bu çocuklarımız bazen pat pat, bazen bisiklet - motosiklet, bazen de yaya olarak okullarına gitmeye çalışıyorlar. Tüm yetkililerin ve sorumluların bu osruna acil olarak çözüm üretmesi gerekmektedir. Alaplı İlçe milli Eğitim Müdürlüğü, Temmuz ayından beri üç defa taşımalı eğitim için ihaleye çıksa da taşımalı eğitim ücretlerin düşük olduğunu, ihale şartlarında, hatta geçtiğimiz yıldan daha düşük ücret politikası izlendiği iddiasıyla araç temsilcileri ihaleye kalmamakta direniyorlar. Her kim varsa, gerekirse Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz araya girerek bu müzmin(kalıcı) soruna bir an önce çözüm üretmelidirler. Pat pat tabir eidlen tarım araçlarıyla he yıl onlarca vatandaşımız hayatını kaybederken, çocuklarımızı nasıl o araçlarla okullarına gönderebiliriz? Ona hangi vicdan müsaade eder? Okul yollarında otostop yapan çocuklarımız ya bir sapığın arabasına bilmeden binerse bunun bedelini acaba kim ya da kimler ödeyebilir? Tüm sorumlular aklı selim düşünerek ve karar vererek bu sorunu derhal çözmelidirler" çağrısında bulundu.

(Haber: Abdullah Karabacak)